perjantai 19. tammikuuta 2007

Jatkoryhmän treenit 18.01.



Pirkon vetäessä rataharkkaa, hallin toisessa päässä vahvistettiin pujottelun ja keinun suorittamista. Keinua otettiin ihan yksittäisenä esteenä niin, että autoin niitä koiria, jotka apua vielä tarvitsivat. Kaikki koirat menivät keinun reippaasti - muistakaa kuitenkin pysäyttää koirat -edes hetkeksi- keinullakin, ja opettaa niille joku hidastus/pysähdys käsky sinne keinulle - ja se että sitä ei juosta vaan läpi.

Pujottelua harjoiteltiin näin: pujo - mutkaputki - pujo, jolloin koira piti ottaa haltuun putken jälkeen, jotta sen sai oikeaan pujotteluväliin. Ja samalla tuli harjoiteltua pujottelua molemmilta puolilta. Jotkut koirakot tekivät puolikasta keppiriviä. Pujottelussa harjoiteltiin myös eri sisääntulo kulmia.
Useimmilla koirakoilla pujottelu on jo hyvällä mallilla, eikä niillä lopuillakaan huonosti mene. Vaikea este vaatii vaan ahkeraa harjoittelua Kepit on siitä haastava este, että siinä riittää aina harjoiteltavaa (tämän ei ole tarkoitus masentaa ), kulmia vaikeuttaen, siirtyen itse kauemmaksi (sekä pituus suunnalla että leveydessä tai jättäen jopa jonkun esteen itsensä ja pujon väliin), nopeuttaen omaa liikkumistaan jne.



Ei kommentteja: