perjantai 12. tammikuuta 2007

Jatkoryhmän treenit 11.01. - treenikommentit



Kuten paikalla olijat havaitsivatkin, niin harjoitukset eivät lopulta olleet tismalleen tuollaiset kuin olin aikonut. Mutta hieman sinne päin kuitenkin - harjoittelun tarkoituksena oli suoriutua renkaasta ja pujottelusta radalla. Ja toisaalta saada myös palkattua koiria kyseisten esteiden jälkeen (palkkaus toki muulloinkin on mahdollista).

Muutamia kommentteja ja havaintoja harjoituksista
  • suurimmalla osalla pujottelu on parantanut huomattavasti siitä kuin viimeksi minä olen nähnyt koirat ko esteellä - hienoa, harjoittelu tuottaa tulosta!
  • muutamilla ohjaajat lopettivat, tai muuttivat sitä, käskyttämisen hieman ennen keppien loppua - jolloin koirakin helposti lakkasi työskentelemästä. eli tarkkuutta ohjaukseen ja käskytykseen, huolella loppuun asti.
  • pujottelun jälkeen ollut putki veti koiria puoleensa, joten ne eivät meinanneet malttaa pujotella loppuun asti. tässä vaadittiin ohjaajalta määrätietoista käskytystä tarpeeksi kauan.
  • joillakin oli hieman hätäistä ohjausta renkaalle, joten koirat menivät väärästä välistä. rauhallisesti vain, antakaa koirille aikaa suoriutua - eikä toisaalta vaadita koirilta sellaista mitä ne eivät vielä osaa, eli ei kannata olettaa liikaa (varsinkaan jollei ohjaa koiraa ko esteelle vaan juoksee koiran kanssa kilpaa)
  • irtoamisharjoitus eli putkelta eteenmeno sujui kaikilta koirilta hyvin :)
  • joissain paikoin rimat tippuivat kun koira laitettiin hyppäämään turhan läheltä estettä, tai kun palkka odotti liian lähellä estettä.

Ei kommentteja: