keskiviikko 17. tammikuuta 2007

Nujakointiin reagointia



Maanantaiset Nemin agiharkat alkoivat hyvin, Nemi oli jopa tavallista hiljaisempi hallissa ja keskittyi hyvin työskentelyyn kanssani. Harjoittelimme pujottelua yksittäisenä esteenä sekä välistä vetoa hyppy-hyppy-putki -harjoituksella. Tällä kertaa tuo välistä veto rupesi sujumaan ihan hyvin ja koira irtosi putkeenkin ihan kivasti.

Mutta.
Kun tuli meidän vuoromme mennä tekemään pidempää rataa niin viereisellä harjoituskentällä kaksi koiraa ottivat yhteen (en tiedä kuinka kävi tai mitään muutakaan aiheesta, kunhan rähisivät toistensa kimpussa hetken). Ja Nemi sai tuosta arpuusit. Haukkui ja käyttyi muutenkin todella levottomasti, sen keskittymiskyky meni täysin. Lopulta kun sain sen istumaan lähtöön, niin istui kyllä tosi hyvin paikallaan mutta pälyili levottomasti ympäriinsä. Ohjauksesta ei tullut oikein mitään. Koira meni esteen tai kaksi ja sitten käveli/juoksi haukkuen ympäriinsä käyden välillä tarkistelemassa että tapahtuuko siellä aidan toisella puolella (ei sentäs mennyt sinne) vielä jotain erityistä. Koitin sitten kovasti kannustaa koiraa esteeltä toiselle, mutta mahtoi olla melko epätoivoista menoa.

Toivottavasti ajansaatossa Nemi ei niin kovasti reagoisi ulkoisiin ärsykkäisiin noissa harjoituksissa. Mutta tiedänpä ainakin sen, että viralliset kisat saavat odottaa ainakin niin kauan, että esteet ovat ulkona.

Ei kommentteja: