torstai 12. heinäkuuta 2007

Active dog, 2.kurssi 5.kerta


Tehtiin kaksi vaikeahkoa ja pitkähköä treeniä. Ensimmäiseen olin tutustunut hieman väärin, joten se kohta tuotti hankaluuksia. Ja se etten luottanut koiraan (taaskaan), mutta kun rupesin luottamaan, että kyllä se sinne putkeen menee ja liikuin hyvissä ajoin niin johan rupesi sujumaan. Eli valssikin tuli jopa ajallaan ja sain koiran mukaan. Harjoituksessa lopetus olisi taas ollut keinulle, mutta minä lopetin pussiin - eli ei edelleenkään vauhdilla keinulle. Kaippa sekin joskus pitäisi ottaa, mutta ensin lisää yksittäistreeniä sille keinulle.

Välillä kävin ottamassa yksittäisenä rengasta, nyt sujui joka ikinen kerta. :) Onneksi. Ja pujottelua. Kokeilin juosta pujon vierellä (koiran tahtiin), sen Nemi ensin kesti ja sitten ei. Pujossa treenailin myös metrin-parin päästä lähetyksiä ja hieman kulmia. Sujui ihan kivasti. :)

Toisessa treenissä oli ns väärän pään putkia ja välistä veto (hypyt), takaa hyppy, vekitys (koira käteen kiinni, tuota treenattiin erikseen namilla vedättämällä - sitä pitäisi harkata lisää ja päättää se käskysana 'kii', 'tässä', 'tänne', 'tähän' jne mahdollisuuksia on monia) ja loppusuora hypyt. Loppuun vein namilautasen ja namin, jonne Nemi karkasikin aluksi. Palkka veti sitä todella puoleensa.. joten lopulta tehtiin niin että Mikko vei palkan vasta kun Nemi oli kääntymässä loppusuoralle. Ennen viimeisiä esteitä piti vielä tehdä valssi (kun koira oli takaa-hypyillä), jotta estin koiran menon putkeen ja sain sille suoremman linjan niille kahdelle hypylle (muuri ja aita).

Paikoitellen harkat menivät ihan kivasti, ja toivoa antavasti :)

Vielä yksi treenikerta ja sitten tämä kurssi on saatu päätökseen.


Ei kommentteja: