keskiviikko 25. heinäkuuta 2007

Menopelit



Tulipa taas tänään pohdiskeltua agilityn järkevyyttä - siis järkevyyttä omalle kohdalleni. Tai toisaalta minkään muunkaan liikkumisen. Mutta kukapa muu hullu, sitä liikkuisikaan (varsinkaan äkkinäistä liikkumista, kuten agi on, pyrähdyksiä, pysähdyksiä jne - ei mitään lomaa jaloille) tämännäköisillä tossuilla:

Huomaatko, mitä tarkoitan? Oikean jalan koroke (2,5cm) on kulunut ulkosyrjältä, joten joka ikinen askeleeni linksauttaa nilkkaa hieman (ja toisaalta taas myös jalkapohja puutuu helposti, tai jalkapöytä on kipeänä, ja kaikki vain siksi että astun koko ajan väärin..) ja askellus on kummallista - siis kummallisempaa kuin minulla yleensä Tähän kun lisätään joko nopeatempoinen agility tai epätasainen alusta tai sekä että.. niin aijai, kohta tuntuu "kivalta".

Pitäisi siis mennä ostamaan uudet lenkkarit, jotka kestäisivät sitten sen seuraavan vuoden.. tai jotain. Kenkäkaupoissa kiertely ei huvita, mutta ei kait tässä kohta muukaan auta. Kenkäkauppojen nautittavuutta ei lisää ainakaan tietämys siitä kuinka hankalaa epä-parisille jaloilleni on löytää sopivia kenkiä (niiden pitää myös tuntua hyviltä, ei pelkästään olla oikean kokoiset, mikä jo yksistään aiheuttaa ongelmia - koko eroa kun on pari-kolme numeroa) ja toisaalta kenkäkauppiaiden ihmettelevä/nuiva suhtautuminen palvelemiseeni. Tosin yleensä siinä vaiheessa ääni muuttuu kellossa, kun kerron ostavani kaksi paria kenkiä..
Ja olisivatpa ainakin, kotvan aikaa, puhtaammat kuin nämä nykyiset


VasenOikea


Joskus on tullut mietittyä kyllä, että olisiko se helpompaa jos juoksisi agikentillä ihan vaan paljain jaloin? Varsinkin nurmikkokisoissa, kun ei olisi epämiellyttäviä kiviä jalkojen alla. Mutta, homma kun ei ole niinkään simppeli (puhumattakaan siitä, että paljaitten jalkojen alla ei ehkä olisi paljoa pitoa, tosin ei oikean jalan kengässäkään mitään erityiskuviointeja ole..), sillä

omituisuus-jalkani eivät ole vain jalkaterän pituussuunnassa eri pituiset vaan myös löytyy sitä korkeuseroa. Eli jos kulkisin paljon ilman kenkiä / avojaloin niin selkä kipeytyisi kun jalat eivät kohtaisi tasaisesti maata.. tai jotain.

Ehkä olisi helpompaa (joskin vieläkin hullunkurisempaa ), jos minunkin jalat olisivat tällaiset:




Ei kommentteja: