keskiviikko 25. heinäkuuta 2007

Ke-päivän agiharkat



Pirkko ystävällisesti veti meille harkat tänäänkin. Siis lähinnä mulle & Nemille, mutta kyllä Merrikin sai hieman agiliitää välissä, jotta Nemi sai hengähtää (minä en..).


Yllä esteet joita treenattiin ja rataharkka oli about tuollainen.

Eli koira odottamaa ekan esteen taakse. Itse ensin 2-esteen kohdalle (tai hieman sitä ennen), naama kohti koiraa. Kutsu/käsky hypylle ja samalla peruutusta, ja kun koira oli hypyllä nro 2 niin kädellä vippaus/kääntö ja palkka koiralle. Siis ohjaus koko ajan oikealla kädellä. Ajoitus tärkeää ettei koira mene liian kauaksi esteeltä. Vähitellen lyhensin peruutusmatkaani, ja vähensin palkkausta 2-esteen jälkeen. Kuitenkin niin, että koira tuli käteen.
Sitten hyppy-käsky 3-esteelle ja pieni vartalokäännös/haltuunotto, jotta koira ei edennyt liikaa jotta sen sai 4 ja 5 hypyillekin.
Nemi haki kyllä hienosti sen 4-hypyn jahka olin saanut sen käännöksen 2-hypyn jälkeen toimimaan.

Mietinnässä oli haltuunotto-käsky. Eli mitä kannattaisi käyttää. Nyt sanoin 'tänne', mutta radalla 'Nemi' on napakampi. Kääntyy siis paremmin.

Lisäksi tein niin, että en päästänyt koiraa 4-hypylle vaan otin käännöksen myös 3-hypyn jälkeen. Ensin Nemsku hyppeli ohi, mutta kun ajoitus oli kohdallaan niin tuokin rupesi toimimaan.

Treenasimme myös 'hyppysuoraa', esteet: 4, 3, 2 (ne oli radalla ns suorassa linjassa). Eli mulle luottoa siihen, että vinosti olevat esteet voivat olla koiralle suorassa. Ja itse liikkeelle kun koira oli ekalla esteellä - ja tulihan se ne hypyt ihan hyvin. Vielä kun muistaisin katsoakin siihen koiraan...

Yksittäistreeninä taas vinokeppejä hihnassa (keppejä vain 10, kun yksi on kadoksissa - eli parillisella määrällä treeniä). Kerran tuli joku sotku (otettiin alusta) muutoin meni ihan hyvin. Niin ja nyt aloitettiin metrin-parin päästä pujoa. Eli rauhoittelin koiran ja sieltä käskytystä pujoon; haki hyvin sen oikean välin.

Keinua otettiin myös pari kertaa, samoin rengasta. Keinulla hieman arpoo sitä kun keinu kallistuu, mutta jatkaa kuitenkin etenemistä. Arpomiseen ei kannattane sanoa mitään ettei epähuomiossa tule vahvistaneeksi koiran epävarmuutta. 'Stop'-käskyllä pysähtyy hyvin. Ja syö namin (joka on about 15cm:n päässä keinun alastulokohdasta). Ja sitten matka jatkuu. Renkaan kiersi pari kertaa, kun lähtö oli "puskasta".. eli ei varmaan hahmottanut koko rengasta / esteelle menoa. Lopulta suoritti renkaan pari kertaa ihan ok:sti.


Merrin kanssa otin samaa peruutus-harkkaa (lähinnä itseäni varten), eli ratapätkää. Merriä ei kiinnostanut jäädä ottamaan namia mun kädestä 2-esteen jälkeen vaan se halus edetä seuraaville esteille. Tai lopussa olevalle palkalle (Merrille käytin siinä eteen-käskyä, siis viimisille hypyille). Lisäksi Merrin kanssa treenasin ihan selkeetä kolmen suorassa linjassa olleen esteen etenemistä. Hyvinhän se neiti sinne namille loikki.


Ei kommentteja: