tiistai 10. heinäkuuta 2007

Agirotu 07 - kuudes rata


Päivän viimeistä rataa sai odottaa aika pitkään. Eli aikataulun mukaan 18.30 olisi ollut rataantutustuminen, mutta taisi sekin olla hitusen myöhässä. Tuomarina tällä kertaa Minna Räsänen.

Tässä kisassa olin vasta kolmannessa rataantutustumisryhmässä, kisaajia oli yhteensä 88. Merrin lähtönumero oli 83. eli hieman piti odotella ennen kuin radalle päästiin. Ainoana kontaktiesteenä radalla oli a, joka mentiin kahteen kertaan. Ensimmäinen a:lle tulo oli hieman vino - jollei siis tehnyt ylimääräistä mutkaa ja hieman suoristanut a:lle tuloa. A oli liukas ja useampikin koira tippui sieltä alas, liukui tai luisti. A:n alla oli putki, joten vaara pahemmillekin vahingoille oli lähellä. Kaikkia koirakoita kehoitettiinkin varovaisuuteen a:lle tultaessa.
A myös hajosi jossain vaiheessa kisaa, joten odottaminen venyi senkin takia. Onneksi este saatiin jollain tavoin korjatuksi (tuki a:n alta romahti/irtosi).

Lopulta illan ollessa jo pitkällä meidän vuoro lopulta koitti. Merri oli ihan into-piukeena ja karkasi lähdöstä. Josta seurasi väärä rata, kun Merri halusi mennä putken väärästä päästä sisään. Rata alkoi siis aita - aita (suorassa linjassa) - mutkaputki. Tuo putki oli siis mutkalla vasemmalla puolella edessä päin siis 2 hypyn jälkeen, ja olisi pitänyt suorittaa niin, että koira olisi mennyt sisään vasta jälkimmäisestä päästä putkea.

Jatkettiin kuitenkin matkaa kisanomaisesti. Ei muita virheitä. Vauhtia riitti. Jopa niin paljon, että tohdin tehdä leikkauksen sellaiseenkin kohtaan (hieman pidempi hyppyväli) mihin alunperin olin suunnitellut valssia. Lisäksi tein leikkauksen ainakin yhdessä sellaisessa kohdassa missä "ennen vanhaan" olisin valssannut ja pysäyttänyt koiran vauhdin.

Tulos: hyl.

Mutta hylystä huolimatta oon tyytyväinen rataan



Ei kommentteja: