tiistai 17. heinäkuuta 2007

Klag


Mitäpä tähän sanoisi. Tuloksellisesti ei kovin hyvät kisat, mutta aavistuksen paremmat kuin Agirotu (voiko enää huonommin mennäkään). Eli kolme starttia ja kaksi hylkyä.

Merri. Se oli ihan mahdoton, räyhäsi lähdössä, ei meinannut tulla sivulle - tai pysyä siinä ja karkasi molemmista lähdöistä. 2-radalla (hyppäri) olisi ollut tosi tärkeetä pysyä lähdössä kun alussa oli kolme hyppyä suorassa linjassa.. Tällä radalla pujo meni penkin alle kun koira lähti kesken pujon pois (loppupäässä pujoa) ja korjailu meni tökkimiseksi. Lopulta hylky seuraavalta hypyltä, joka olisi ollut takaa hyppy - koira kiersi ensin hypyn kokonaan ja lopulta hyppäsi sen väärin päin. Loppurata hyvää harjoitusta ja meni kivasti. Tän radan tuomaroi Kari Jalonen.

Ekalla radalla lähti myös lähdöstä, oikeestaan vielä pahemmin kuin toisella radalla. Pujotteluun syötön töpeksin eli annoin koiran tulla putkesta vauhdilla.. ja ohi keppien eli siitä kielto. Oletin liikaa.. että koira kuulee ja tajuaa kun käskytän sitä sen ollessa putkessa ja sieltä tullessa. Seuraava kielto tuli hetken päästä hypyltä. Muuten rata meni ihan hyvin, mitä nyt n.6 sek yliaikaa. Mutta ihmekös tuo kahdella kiellolla - että siihen nähnen oon aikaan ihan tyytyväinen. Niin, tästä radasta vastasi Anne Savioja.

Nemi. Kakrun kanssa huvitettiin yleisöä tällä kertaa yhden hyppärin verran. Radan oli laatinut Kokkolan oma tuomari Vesa Sivonen. Heti alkuun virhe arviointi, eli valssi 2 ja 3 esteiden väliin ei toiminut, sillä Nemi ei tullut mun "käteen" laisinkaan. Eli ennen estettä nro 3 (hyppyjä esteet nro 1-5) Nemillä oli plakkarissa jo kaksi kieltoa. Luulin, että hylsy olisi tullut kun Nemsku meni väärään päähän putkea (este nro 6), mutta se oli hankittu jo aiemmin.. Tuon jälkeen meni hyvin 4 seuraavaa estettä (kolme hyppyä puoli ympyrässä ja pituus), mutta sitten olin niin paljon jäljessä, että koira meni renkaan ohi (eli kielto olisi tullut jos olisi voinut..). Käskytystä ja renkaalle - ja koira suoritti sen: jee! Sitten muuri ja putkeen (väärästä päästä, kuinkas muutenkaan). Sitten koira haltuun ja pujotteluun, mutta tämä ei ollutkaan niin helppoa, tuli hetkeksi.. ei jaksanut keskittyä, kävi taas putkessa, haisteli numerokylttiä. Ja sitten lopulta tuli pujoon ja pujotteli hienosti. Seuraavat kolme hyppyä meni aivan loistavasti! (olin ihan äimänkäkenä) Viimeisestä hypystä meni ohi, ja parilla käsky-jankkauksella hyppäsi sen.

Eli ajoittain Nemi väläyttelee hienoa toimintaa, mutta vielä sen kapasiteetti ei riitä kisaamiseen. Joten Nemi jää nyt sitten kisatauolle - toistaiseksi.




Ei kommentteja: