perjantai 20. heinäkuuta 2007

Perjantai-aamu



Lisää agia Nemille (samalla myös Merri ja Nucca saivat hieman agiliitää, jotta Nemille tuli hieman taukoa eri harjoitusten välillä. Muutoin ei niistä sen enempiä, muttako että Merrikin suoriutui hienosti rataharkasta) aamutuimaan, ennen aamuruuan syöntiä.

Renkaan vahvistusta, edelleen yksittäisenä esteenä ja pallo palkkana. Jälleen pelkkiä onnistuneita suorituksia, about 5 kipaletta.

Pujottelu. Sama metodi kuin viimeksi. Ensin "paremmalta" puolelta, ja kun se meni heti tosi hienosti niin sitten vaikeammalta puoleltakin. Missä ei ollut Nemillä mitään vaikeuksia. Joten harkattiin pelkästään sitä ns.hankalampaa puolta (vain mun päässä se hankaluus..). Yks kerta taisi mennä vähän huonommin, mutta siinäkin Nemi itse hakeutui takas pujoon ja pujotteli ne pari viimeistäkin keppiä. Oisko tehty jotain puolisen tusinaa toistoa yhteensä.

Keinu. Nemi hakee aika hyvin jo sitä kohtaa missä keinu kallistuu. Käskysana lopussa "stop". Nami alustalla maassa hieman keinun edessä. Stop-käskyllä koiran etutassut maassa ja namin syönti. Ja sitten liikkeelle (käskystä). Eli keinulle ei jäädä oleskelemaan (erona puomiin ja a:han).
Nemi automaattisesti harkan aikana oikoi asentonsa ja nosti tassutkin keinun kontaktin puolelle, hyvin oon saanut sille sen kontaktien suoritustavan iskostettua päähän.. Eli ruvettiin ottamaan niin, että pysähdyksen (stop) ja namin syönnin jälkeen jatketaan matkaa eli ei kerkeä koota itseään esteelle.

Rataharkka. Esteet tikkarin/mailan mallissa. Eli hyppy ja suoraputki ja sitten ympyrässä hyppyjä. Ohjaus alkoi niin, että koira istui ekan hypyn takana ja itse menin putken päähän (1-2 metrin päähän putkesta) ja otin koiran vastaan oikealla kädellä ja kun koira oli putkessa niin käännyin ja käskytin vasemmalla (koiran puoleinen) kädellä koiran seuraavalle hypylle. Harjoitus eteni niin, että palkka oli ensin lähempänä ja sitten kauempana ja kauempana odottamassa. Ja lopulta koira teki koko kierroksen ja ihan lopuksi koko radan eli lähtö ja maali oli samassa paikkaa.
Vaikeuksia tuotti koiran pysyminen lähdössä (palautus alkuun joka kerta kun koira lähti, eli siinäkin tuli harjoitusta) ja mun oikeassa paikassa oleminen ja oikea-aikaisuus. Sekä ymmärtäminen miten tuollainen lähtö tehdään (kumpi käsi ohjaa milloinkin, mihin päin vartalo osoittaa aluksi). Eli nää on niitä mun vaikeita ohjausjuttuja (mihin on tosi hyvä saada harjoitusta). Sekä turha hyppy-hyppy-hyppy-hyppy jne käskytys. Eli vähempikin hyppy -käskyn hokeminen riittää.
Tarkoituksena siis oli, että itse pääsisi mahdollisimman vähällä liikkumisella, eikä siis tarvitsisi saatella koiraa jokaisen esteen vierelle. Eikä Nemiä tarvinnutkaan. Harkka meni hyvin, paremmin kuin hyvin! (muttei nyt ehkä ihan kympin arvoisesti kuitenkaan)



Nyt on koirilla pari päivää taukoa agista ja ensi viikolla jatketaan harjoittelua. Kiitoksia Pirkolle (taas kerran) Nemi-Nissanin valmennuksesta

Ei kommentteja: