perjantai 12. huhtikuuta 2019

Hämmentävää

Kävin tänään Respectassa tapaamassa fyssarin (jonka tapasin myös marraskuussa) ja Kenkätohtorin, arvioitiin tammikuun lopussa saamiani kenkiä. Kerroin kokemuksiani, muut tuumiskelivat (ainiin, paikalla oli myös joku fyssariopiskelija, joka ei osallistunut keskusteluun) jalkojani ja niitä kenkiä. Oli kuulemma hyvä asia, että kenkien pohjalliset näyttivät kuluneilta :-D

Mikä tärkeintä, niin minulle pistettiin uudet kengät tilaukseen :-) Menen sovittamaan niitä toukokuun loppupuolella.

Olisihan se ehkä nopeampaa hankkia kenkänsä jos kävelisi kenkäkauppaan ja ostaisi tossut niin kuin muutkin ihmiset*. Mutta onhan tuo nyt ihan hämmentävän helppoa, kun sinulta vain kysellään, että minkälaista materiaalia haluat kenkien sisuksen olevan, millainen kiinnitys/sulkemismekanismi laitetaan, entä väri, onko tarpeen laittaa jotain erikoismateriaali kenkien ulko-osaan jne
Saan oikean kokoiset kengät suoraan korotuksilla, mutta toimitusaika on noin viisi viikkoa.

Tosin nyt en sovittanut mitään kenkiä. Ja halusin että vasemman jalan kenkä on hieman isompi kuin noissa viimeksi saaduissa. Että onhan tässä riskinsä "ostaa sika säkissä". Nämä kengät jotka seuraavaksi saan on ns välikauden kengät, eli ne kengät joita en pidä talvella, niiden pitäisi soveltua niin kaupunkikävelemiseen kuin koirien ulkoiluttamiseenkin.

Fyssari oli sitä mieltä, että minun pitäisi pitää kenkiä myös sisällä, kotona. Selän takia. Mutta ajatus sisäkengistä lähinnä ahdistaa eikä vähiten siksi, että kotona olen pääsääntöisesti avojaloin (paitsi kun on kylmä niin villasukissa).



*koska en ole kuin muut ihmiset niin kenkäkaupoista ei koskaan löydy minulle helpolla kenkiä. Ja aina joudun tyytymään kompromissikenkiin. Ja myyjät ovat rasittavia, luulisi niiden nähneen jos jonkinlaista tossunkuluttajaa - ensin niille pitää selittää ummet ja lammet ja sitten ne joko huokailevat ja voivottelevat tai niille tulee dollarinkuvat silmiin kun ne tajuavat että ostan pari paria kenkiä kerralla.

Ei kommentteja: