lauantai 13. huhtikuuta 2019

Kuma

Meillä oli torstaina viimeiset koiratanssitreenit Maikkulan hallissa.

Alkuun lämpättiin koiria jollain temppusilla ja sitten piti esittää kotiläksyksi saatu esitys (neljä eri biisiä joista valita yksi johon tehdä 15-60sek pituinen esitys). Noh, Kikin kanssa saatiin tehtyä kaksi ekaa temppua ja sitten koira otti hatkat ts sitä lakkasi kiinnostamasta mun kanssa "tanssiminen".

Yksi ryhmän koirakoista esitysvuorossa :-)


Esitysten jälkeen treenailtiin sitten kierimistä, kylki-temppua ja uutena sellaista minkä nimesin "kuma"ksi - ko tempussa koira kumartaa ts laskee etujalat matalammalle. Pelkäsin, että tempun opettaminen olisi ihan sikavaikeata koska Kikillä on sairaan hyvä maahanmeno (mikä on ehkä outoa, kun maihinmenon opettaminen alunperin oli työn ja tuskan takana). Mutta kun ei vahingossakaan kuvittele, että temppua pitäisi lähteä opettamaan sen avulla, että koira osaa mennä maahan - ts temppu ei ole muunnos maihinmenosta. Eli vaikkapa että ko liikkeen käskyä ei käytetä...
Toinen käsi mahan alle, toinen käsi ohjaa (tässä kädessä nami) ja kun koira on halutussa asennossa niin koiran palkkaus. Kun koira hoksasi homman edes jollain tasolla niin useampi nami = hitunen kestoa. Tämän jälkeen pystyi jo tekemään niin, että liikutti kättä mahan alta eli koira piti itse itsensä oikeassa asennossa → palkkaa. Jos koira lysähti maahan niin ei palkkausta / palkka pois. Tein myös niin, että mulla oli naksutin vasemmassa kädessä (koiran alla oleva käsi) eli yritin naksuhommelilla saada koiran hoksimaan mitä siltä haluan.

Noiden lisäksi reenittiin agikävelyä, kummankin puolen seuruuta, peruuttamista, "varjoa", kepin tassukoskettamista. Ainakin näitä. Ehkä jotain muutakin.

Kiki 11.4.19 tanssireeneissä

Ei se halli lopulta tuntunatkaan niin pehmeältä kuin ekan kerran jälkeen ajattelin, että en mä jalkojeni takia ollut ilmoittamatta Kikiä jatkotanssikurssille. Avarian Sportdogsilla jatkuu siis tanssikurssit, vih vih, jos jotakuta kiinnostaa. Sekä kurssi että kouluttaja olivat hyviä *peukku* :)

Ei kommentteja: