perjantai 5. huhtikuuta 2019

Blondi matkalla htm-maahan

Jep jep, tajusin sitten eilen Maikkulan tanssitreeneissä, että kun olen alkanut opettamaan Kikille sitä etupositiota (front), että opetan sitä nenä oikealle. Ja mä en pysty sivuaskellaukkaamaan niin, että oikea jalka menisi edellä - ainut sivulaukka joka itseltä onnistuu on se että lähtisin vasemmalle, vasen jalka edellä siis.

Pohdiskelin sitten, että pitääkö mun unohtaa tuo ja aloittaa alusta, koiran kuono toiseen suuntaan. Onneksi juttelin treenien jälkeen kouluttaja-Saaran kanssa, koska hän kertoi, että toki siitä asennosta voi tehdä muutakin kuin sitä sivulaukkaa (mitä usein htm-tanssiesitysvideoissa näkee).

Muutenkin kyselin Saaralta tyhmiä htm:stä, kun pitkään tokoa harrastaneella on jotenkin pinttiytyneet ajatukset siitä mitä seuraaminen on ja mitä siinä pitää tehdä ;-)

***

Eilen treeneissä piti aluksi miettiä improesitys annettuun biisiin. Kiki ei oikein ollut parhaassa reenivireessä, mietin, että mikä sitä ahdistaa, kunnes tajusin että hallissa sirisee. Joku lamppu katossa piti ääntä. Vaihdeltiin paikkaa missä reenata, jos ääni kuuluisi vähemmän, mutta koira oli edelleen levoton. En sitten saanut mitään improtemppusuunnitelmaa tehtyä, kun Kiki ei lähtenyt mihinkään mun suunnitelmiin (kontaktilla) mukaan.
Pari muuta ryhmän koiraa karkasivat toistensa luo -en tiedä kumpi kumman luo, kun en nähnyt tilannetta- onneksi me oltiin hallin toisessa päässä, ettei Kiki ollut osallisena asiassa. Mutta eipä tuo koiran levottomuutta vähentänyt.

Mentiin kuitenkin vapaaehtoisina ekana (tai tokana, kuka näitä muistaa) improilemaan siihen musaan. Päätin tehdä ihan alkuun maassa temppuja, tassutemput, koira kiersi pari kertaa mun ympäri kun istuin lattialla, palkkailin koiran niistä ja tehtiinköhän "agikävelyä" ja muutama pyörähdys tms pientä. Eli nysvättiin pienellä alueella vaan, mutta homma toimi, eli Kiki oli kokoajan tekemässä mun kanssa asioita eikä haistellut lattiaa tai lähtenyt jonnekin omille teilleen tms mitä se on tehnyt vähän kuin joka kerta tuolla "esiintyessä".

Tuon jälkeen reenit alkoivat sujumaan paremmin. Saara kertoi mitä reenailtaisiin, aiheena oli kepillä (sateenvarjolla, sählymailalla, kävelykepillä jne) tehtävät harjoitukset. Kikille olen aiemmin vähän opettanut vastaavanlaista eli meidän "varjo" -tempun alkeet. Nyt Kiki alkoi sitten itse kiertämään sekä mun jalkaa että sitä sählymailaa (joka vaihdettiin hyppyrimaan, kun se oli pidempi ja helpompi ko tempun harjoittelussa). Otettiin harjoitteluun myös se, että Kiki kiertää sitä keppiä ja mä kierrän / liikun toiseen suuntaan. Kun sain tekniikan kuntoon (kummassa kädessä namit ja kummassa keppi) niin rupesi sujumaan ihan kivasti :-) ts homma etenemään.
Lisäksi tehtiin kepin avulla tassukosketusta, istuin maassa ja naksuttelin sitä, että Kiki pisti tassunsa kepille. Hetken aikaa meni että hoksasi mitä siltä halutaan eli tarjoili ensin kepin nostamista ja muita suuotteita keppiin.

Olin raahannut reeneihin mukaan aikanaan tokoreeneissä käyttämääni kauko-alustaa (vanha tuolin istuinosa) kun kuvittelin, että se olisi hyvä takatargetti peruutustreeneihin. Ne meidän peruutusreenialustat kun ovat ryntyssä / kierot eivätkä pysy oikein paikallaan. Noh, mietin, että mitä ihmettä se Kiki säätää. Tosi innoissaan. Eikä peruuta. Kunnes tajusin, että joo, se tarjoilee tanssi-temppua siihen tuolinistuinosalle. :-D
Että se on sitten jo yleistänyt sen vadilla tehtävän tempun muuallekin. Että eipä siinä mitään, hieno juttu ja enpä sitten ehkä käytäkään tuota välinettä peruuttamiseen :-)

Seuraava kerta onkin viiminen ko kurssia. Melkein harmittaa, että päätin ettei ilmoittauduta jatkoon. Koska selvästi Kiki on mennyt eteenpäin siinä miten se sietää ko hallia / pystyy siellä toimimaan. Huolimatta siitä, että se eilenkin ahistu aluksi (ja ihan lopuksi kun oltiin jo pois lähdössä sai jonkun haukkukohtauksen - tosin yhdessä parin muun koiran kanssa). Ja kouluttaja on tosi hyvä ja varmaan saataisin hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen ... Näistäkin huolimatta yritän pysyä päätöksessäni ja vähentää kesää kohti mennessä (halli)ryhmätreenejä kun nyt talvella on ollut melkoinen hyörinä reenien suhteen.


Ei kommentteja: