perjantai 26. huhtikuuta 2019

Parviäly on nykypäivän kaverille kilautus

Raapustin eilen faceen näin

"Koirankoulutuskysymys:
Miten saan Kikiltä poikittamisen pois oikeanpuolen seuruusta?
Namitus/imutus ei ole ratkaisu (luopuu namista). Seuraamista (kummankaan puolen) ei ole opetettu namiohjauksella. Joku palkansuuntaus varmaan on ratkaisu, mutta millainen? Välillä paikka on siis ihan hyvä, mutta helposti edistää ja "paikka aukeaa" [ymmärtääköhän tästä kukaan nyt mitään 🤔]"Ja siihen sainkin ihan mukavasti kommentteja.

Kokeilemisen arvoisia olivat ainakin kaarre-kävely, palkkaus kun koira on oikeassa kohdassa (nyt olen toki merkannut / kehunut oikeanpaikan mutta joskus palkka on saattanut tulla jo kun koira on vapautunut/vapautettu muualle), vati-reeniä toiseen suuntaan (voi olla vaikea toteuttaa, ehkä?).

Lisäksi testasin ihan omatoimisesti eilen illalla seinä-metodia (jonka joku myös myöhemmin keskusteluun heitti), eli menin seisomaan seinän viereen ja Kiki tarjosi siihen mulle sitten pertsan.

Varmaan tossa isoin ongelma on just se, että Kiki ei osaa oikeanpuolen perusasentoa. En ole sitä sille koskaan edes yrittänyt opettaa vaan se oikea-seuruu on tullut koiran omatoimisen tarjoamisen kautta. Eli olen vain palkannut/kehunut sen oikeanpuolen seuruunkin kannattavaksi toiminnoksi.

Parviäly kertoi minulle myös, että sen position perusasennon ei tarvitse olla istuminen. Daa. Enpä tuotakaan ollut hoksannut ajatella. Mutta pitää katsoa jos lähden oik.pertsaa työstämään Kikille, että onko se sitten luontevampaa / helpompaa vai vaikeampaa opettaa se siihen istumaan vai seisomaan.

Ei kommentteja: