keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Boa

Hain tänään Kenkätohtorilta uudet talvipoponi.

Toisin kuin aiemmin oli puhetta en nyt sitten saanutkaan mukaani jotain erikoispohjallisia; mikä siis sinällään ei häiritse minua, eipähän tarvitse säätää niiden kanssa (käyttääkö vai ei).
Ehkä mahdollisesti myöhemmin hankitaan / saan sellaiset, tai sitten ei. Kun ei voi tietää saataisiinko mun pottuvarvasta siltikään parempiin asemiin.

Kenkien kiinnitysmekanismi on veikeä, nappi jotain painetaan, vedetään ja pyöritetään ja vaijerit kiristyvät koko kengästä (tai löystyvät kun kengän ottaa pois jalasta). Eli näiden kenkien osalta ei ole sitä ongelmaa, että nauhat löystyisivät / aukeaisivat kesken lenkin/kävelyn ... :-)

Tuo moukula mikä näkyy oikeassa kengässä on se mitä pyöritetään / painetaan / vedetään


Nämä uudet kengät ovat siitä veikeät, että oikean jalan kenkä ei ole liian iso. Voi tuntua kummalliselta muille koko asia, mutta minähän olen aina käyttänyt hieman liian isoja kenkiä. Vaikka olen yrittänyt ostaa mahdollisimman oikean kokoiset kengät, mutta hyvin harvoin sellaisia on mistään löytynyt. Eli nyt jalka asettuu kenkään siten kuten sen kuuluisi asettua plus kengässä ei ole väljyyttä, mikä tuntuu aika omituiselta. Väljyys puuttuu myös vasemmasta tohvelista.

Ulkonäöllisesti kengät eivät ole niin rumat kuin lääkinnälliset/ortopediset kengät voisivat olla. Eipä silti, harvoinpa minun kengät nättejä ovat ;-D ja aina itselle (tai noh, ehkä joskus teininä/lapsena ajattelin toisin) tärkeämpää on olleet muut kuin ulkoiset seikat, tai olen jo niin tottunut asiaan etten jaksa enää hirveästi välittää asiasta. Mutta olin siis positiivisesti yllättynyt kenkien ulkoasusta (sovitin siis alunperin eri kenkiä kuin mitä nämä ovat - kenkien lesti oli sama kuin näissä).

Se mikä nyt sitten kuitenkin on toisin kuin olin luullut on se, että en automaattisesti saakkaan niitä kesä/toisia kenkiä. Että ensin näistä kengistä pitää antaa käyttökokemus/palaute joskus 1-3 kk:n kuluttua ja jos näistä on apua/hyötyä niin sitten voin ehkä saada jatkossakin kenkiä. Mutta sitten pitää soittaa apuvälinekeskukseen ja selvittää / selittää asiaa. (*soittaa* kehveli sentään!?!?! ).

Mutta kuulemma minun pitäisi saada maksusitoumus myös pelkkiin kenkienkorottamisiinkin että jos eriparikengistä (ortopedisista tohveleista, kuten nämä) ei ole hyötyä niin JokuMuu voisi silti kustantaa sen normikaupasta ostetun kengän korotuksen. Positiivista sinällään, ehkä (ainahan se eteenpäin olisi). Sinällään en oikein tiedä, että miten se hyöty / apu oikein mitataan. Riittääkö avuksi se, että minä sanon, että helpottaa itseä ettei tarvitse ostaa kahta paria kenkiä, ei tarvitse tyytyä kompromissikenkiin (liian isoihin kenkiin) eikä tarvitse maksaa itseään kipeäksi kengistä (=kaksi paria kenkiä ja kengän korotus).

Kenkätohtoriltakin (hän on fysioterapeutti) kysyin sitten kipuasioista. Kun jalkoja särkee. Mikä voisi auttaa. Kaikenlaisia juttuja siinä sitten spekuloitiin, enkä juurikaan tullut viisaammaksi. Enkä olettanutkaan :-) Hän toivoo, että kengät auttavat tähän asiaan, että jos en joudu kompensoimaan niin paljoa muulla kropalla liikettä kun jalkaterä/jalka voi tehdä hommansa edes hieman paremmin. En ehkä lähde lyömään vetoa asiasta kuitenkaan (eli en toivo liikoja).

Näillä kengillä on kolmen kuukauden takuu, eli siinä ajassa jos hoksaan jotain epäsopivuutta niin pitää olla Kenkätohtoriin yhteyksissä ja sitten kengille ehkä voidaan tehdä jotain.


Ei kommentteja: