perjantai 18. tammikuuta 2019

Mansikkahunajakakku

Reissuilta tulee osteltua silloin tällöin jotain keittiöön, eri paikoista muunmuassa hunajaa. Jostain on ostettu mansikkahunajaa. Mitäs sillä sitten tehtäisiin?

Kakku? Perusohjeella eli

  • lasi munia
  • puoli lasia sokeria
  • lasi jauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
Plus joitain lusikallisia (=purkin loppu) mansikkahunajaa (ts "honung med smultron"). Ensin sekoitin munat ja sokerin, sitten lisäsin sinne hunajan, sekoitin lisää ja lopuksi lisäsin jauhot (johon olin aiemmin sekoittanut leivinjauheen). 

Kaivoin kaapista vuo'an, jonka rasvasin (öljysin), kaadoin taikinan vuokaan:


ja laitoin tuotoksen uuniin (175 astetta) noin puoleksi tunniksi



... kakku on jäähtymässä, joten ei vielä harmainta hajuakaan, että tuliko hyvä vai paha kakku :-D

Ei kommentteja: