torstai 17. elokuuta 2017

Piirakka-aika

Marjapiirakka, johon ei tarvitse piimää (vaikka tekeekin leivonnaisista yleensä hyviä) ja jossa voi vaihdella käyttääkö kermaviiliä, rahkaa vai jugurttia päällisessä. Kokeilin kermaviilillä, kun sitä olin jokin aika sitten ostanut jääkaappiin eikä sille muutakaan käyttötarkoitusta nyt ollut.

Taikina:

  • 2 dl jauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl leivinjahetta
  • 1 muna
  • 1 dl voisulaa


Täyte:


  • 1 tl vanilliinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 prk kermaviiliä (tai rahkaa tai 2dl maustamatonta jugurttia)

+ sopiva määrä marjoja

Paistolämpötila: 200 astetta

Valmistus


  1. Laita uuni lämpiämään
  2. sulata voi
  3. Laita kulhoon taikinan kuivat aineet ja sekoita
  4. lisää muna ja voisula ja sekoita puulastalla tasaiseksi
  5. voitele piirakkavuoka
  6. painele taikina vuokaan
  7. sekoita täyteainekset kulhossa
  8. kaada täyte vuokaan
  9. lisää valitsemasi marjat vuokaan
  10. Laita tuotos uuniin
  11. Odota about puolituntia kunnes piirakka näyttää kypsältä ja ota tuotos pois uunista

Jälkikommentteja:
pohja ehkä vähän kuiva? Tosin piirakan maku paranee kun odottaa hetken uunista tulon jälkeen, ehkä se kuivuus ja täytejuttu "yhtyvät" ja maku täyteläistyy jos malttaa odotella hetken ennen piirakan syömistä. 


Ei kommentteja: