Taikina:
- 2 dl jauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ dl sokeria
- 1 tl leivinjahetta
- 1 muna
- 1 dl voisulaa
Täyte:
- 1 tl vanilliinisokeria
- ½ dl sokeria
- 1 muna
- 1 prk kermaviiliä (tai rahkaa tai 2dl maustamatonta jugurttia)
+ sopiva määrä marjoja
Paistolämpötila: 200 astetta
Valmistus
- Laita uuni lämpiämään
- sulata voi
- Laita kulhoon taikinan kuivat aineet ja sekoita
- lisää muna ja voisula ja sekoita puulastalla tasaiseksi
- voitele piirakkavuoka
- painele taikina vuokaan
- sekoita täyteainekset kulhossa
- kaada täyte vuokaan
- lisää valitsemasi marjat vuokaan
- Laita tuotos uuniin
- Odota about puolituntia kunnes piirakka näyttää kypsältä ja ota tuotos pois uunista
Jälkikommentteja:
pohja ehkä vähän kuiva? Tosin piirakan maku paranee kun odottaa hetken uunista tulon jälkeen, ehkä se kuivuus ja täytejuttu "yhtyvät" ja maku täyteläistyy jos malttaa odotella hetken ennen piirakan syömistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti