tiistai 1. elokuuta 2017

Konekarhuilu

Pori kv:ssa, samalla raviradan alueella kuin missä näyttely oli, oli tosiaan viikonloppuna myös konekarhu. Näitä konekarhuja (täytettyjä -edesmenneitä- karhuja) tosiaan on Suomessa muutama ja niillä testaillaan koirien suhtautumista ko eläimeen ns taipumustestin avulla.


Petotesti palvelee kaikkia koiranomistajia. Testin avulla lisäät omaa tuntemustasi koirasi luonteesta ja käyttäytymisestä sekä opit havaitsemaan mahdollisen vaaran tulkitsemalla reaktioita.
Testiin voi osallistua kaikki koirat, myös monirotuiset ja rekisteröimättömät eikä testiin ole ikärajaa, luonnossakin petokohtaaminen voi sattua minkä ikäiselle koiralle hyvänsä.

Lähde.Ajattelin sitten, että enpä paljon parempaa tilaisuutta konekarhuiluun saa kun jokatapauksessa olin Porin raviradalla kyseisenä ajankohtana. Käytin karhun luona vain Nemin, Kiki hankkikoon vielä lisää elämänkokemusta ennen karhun kohtaamista (ehkei sen kahteentoista vuoteen asti silti tarvitse odottaa).

Kävin ensin kysymässä onko miten ruuhkaa/jonoa, ei ollut, joten hain Nemin ja rahat (maksoi 30€), kerroin kuka ja mistä olen, koiran rodun ja nimen. Sitten menimme aitaukseen, karhu odotti sermin takana eli ei ollut näkyvissä. Päästin Nemin irti ja jäin seisomaan paikalleni, seisoin siinä koko testin ajan. Nemi lähti heti etsimään/katsomaan mitä aidassa on.

Tällainen lappunen saatiin taipumustestin päätteeksi:

Konekarhu Nalle, taippari
Paikka: Pori 29.7.2017
KerroinPisteetTulos
Löytö 0-5 pistettä7321
Haukku 0-5 pistettä236
Rohkeus 0-10 pistettä166
Ketteryys 0-5 pistettä6318
Sitkeys 0-5 pistettä339
Tulos60

Koetapahtumat: Hyvä löytö, haukkuu etäältä, pakenee lähestyvää karhua.


Pori kv:n aikana testattiin 34 koiraa, Nemi sijoittui tuosta joukosta 14/34.

Kuvat © Raikko Fridfelt
Ei kommentteja: