keskiviikko 30. elokuuta 2017

Nosework-torstai 2/4

Reenit 17.8

Toisissa Nosetreeneissä Nemi haisteli purkkeja ja laatikoita ja vaikutti siltä, että se on saanut hieman juonenpäästä kiinni. Lopuksi Katja kertoi juttuja noseilusta ja Nemi nukahti mun viekkuun kun istuin asfaltilla ... <3

Kikin reenitunnilla koirat etsivät tuttuun tapaan erilaisista paikoista eucatäppiä. Ensimmäisenä oli vuorossa matalassa kaukalossa laatikkotreeni. Siis siellä oli hujanhajan laatikoita. Kiki about kiskoi suoraan siihen nurkkaan missä hajullinen laatikko oli.

Toinen haju oli maatasolla joidenkin aitakappaleiden alaosiossa, muistaakseni. Niitä jotain möhkyjä oli vierekkäin useita ja neljännessä oli se haju. Kiki käveli siihen suoraan.

Kolmas haju oli koulun oven edessä, ts oven vieressä ehkä metrin korkeudella. Sielläkin Kiki meni heti oikealle alueelle, mutta sen on selvästi hankala näyttää niitä hajuja jotka ovat korkeammalla. Lopulta koira nousi seinää vasten ja palkkasin sen kun kuono osoitti oikeaan suuntaan.

Neljäs ja viimeinen etsintä oli sitten keskeneräisellä leikkipuistoalueella. Haju oli laitettu kottikärryn akseliin. Ensin Kiki alkoi kaivamaan kuoppaa hiekkaan, kielsin, koira lopetti ja yritti vielä uudestaan. Kielsin taas. Nyt koira jätti hiekan rauhaan, siis kaivamismielessä. Seuraavaksi se alkoi haistelmaan muina naisina sitä hiekkaa, selvästi jäljesti edellisten koirien jälkiä. Kunnes se yhtäkkiä sai nenäänsä eucahajun joka veti sitä magneetin lailla puoleensa ja koira teki löydön.

Näissä treeneissä Kiki oli aivan mielettömän hieno <3 sillä ei ollut epäilystäkään siitä mitä oltiin tekemässä. Tai siis tekihän se välillä jotain muutakin, mutta silti hajut löytyivät nopeasti. Harjoitukset se teki niin, että minä tiesin missä haju on ja niin että joka treenin välissä oli tauko.

Ei kommentteja: