torstai 3. elokuuta 2017

Harrasteita

Kiki sai aamuhuviksi vanhat risat kengät ...

Oon hakenut Kikille syksylle tokoryhmäpaikkaa, mutta vielä ei ole kuulunut aiheesta mitään.

Viime aikoina olen tehnyt koirille (ts Kikille lähinnä, Nemi ei osaa vielä - kohta oppii kun pääsee alkeiskurssille) nosework etsintöjä. Kikille ne ovat olleet helppoja. Tai yhden luulin olevan hankala kun se oli ikkunoiden väliosassa eli oletin koiran kiipeävän sohvalle ja sitä kautta ilmaisevan sen. Mutta koirapa yrittikin kiertää sohvan taakse. Eli selkeästi (sohva on siis ikkunoiden edessä) yritti kyllä ja oli paikantanut hajun. Sitä piiloa edeltänyt haju oli matalammalla ja oli ilmeisesti ihan sääläri, koska koira suurinpiirtein käveli siihen suoraan (kun päästin koirat pois makkarista ja näytin eka koiralle hajulautasta eli vahvistin sitä mitä oltiin tekemässä).
Saapa vaan nähdä kun nosekurssit alkavat ens viikolla, että kuinka vaikeaa etsiminen on kun koulutus taitaa olla ulkokentällä.

Eilen aamulla tein Kikille keppitreeniä. En siis sellaista agilityyn liittyvää vaan keppijumppaa. Vein aiemmin ostamani kepit (katkottu harjanvarsi, toisesta oon tehnyt korkeushökötyksen eli se on muutaman sentin irti maasta) ja pihalta löytyneet haravat ja harjat nurtsille jonoon ja yritin taluttaa Kikiä niiden yli. Ne lyhyemmät kiinnosti koiraa kovin ja se yritti nostella niitä. Ts nosteli ja kanteli. Oli sitten pakko kuljettaa koira keppien yli imuttamalla. En tiedä menettääkö se osan jumppatehostaan kun koira ei katso eteenpäin vaan on kuono kohti namikättä (josta tuli mieleen, että ehkä voisin yrittää suunnata sen namikäden koiran eteen  enemmän - tosin tuskinpa se sittenkään rentoa kävelyä olisi kun mun pitää siinä säätää enivei koiran vieressä/edessä). Tehtiin myös hieman peruutuksia keppien yli. Plus naksuttelin koiralle siitä, että se käveli sen pikkasen korotetun kepakon yli. Siinä tosin koira tarjoili kaikenlaisia muita toimintoja (peruutusta, maahanmenoa, istumista, ja sitä nostelua).

Ruokailun yhteydessä on taas tehty sekä istumis- että makaamispaikkiksia. Lisäksi iltaisin on tehty sitä sun tätä jumppa & tokotemputuksia.

Ei kommentteja: