perjantai 15. elokuuta 2014

Vko 33, toko

Keskiviikon tokoreenit. 

Aloitettiin sillä "takajalan nosto" reenillä mitä tehtiin viime viikollakin. Ensin tosin vängättiin aiheesta ;) koska meidän mielestä tämän kotiläksyn tarkistuksen ajankohta ei olisi ollut vielä :D Olin vain kovasti suunnitellut sen reenaamista tekemättä mitään asialle (mulla on siihen välinekin kotona... hyvä seinä tosin puuttuu, koska kaikilla seinillä suurinpiirtein on joku huonekalu...). No enivei. Hyvinhän se sujui. Nemi oli aika näppäränä <3

Sitten kaikilta katsottiin ohjattua. Merkille lähetystä ja siitä ohjatulle. Sillä välin kun yks teki sitä niin muut sai verhon takana harkata sitä merkille lähetystä tai jotain muuta. Ensin Nemi irtosi hypyille mitä oli siel toisel puolel kenttää. Se oli ihan intona tekemässä agia... kiva sinällään tietty, mutta kun ois pitänyt sinne merkille olla menossa ;) Lopulta annoin sen sitten tehdä agitokoa eli mennä agihypyn kautta merkille (sekoitetaanhan sitä muutenkin liikkeitä ... :P toisinaan). Sitten vaihdoin merkin paikkaa jotta koira ei niin bongailisi niitä agiesteitä. Lopulta Nemi alkoi tarjoamaan sitä merkkiäkin ja saatiin ihan hyviä harjoituksia aikaiseksi :)

Kunnes sitten mentiin tekemään sama Jennin valvovan silmän alla, eikä siitä sitten enää mitään tahtonut tulla. Kuulemma käsken koiran pysähtymään liian myöhään eli se ei sais tulla sen merkkikartion oikealle  (ts koiran näkövinkkelistä vasemmalle) puolelle/hitusen jo palata takas mua vastaan. Harmi homma, koska tuo kohta on iskostunut koiralle melko hyvin :/ Sitten tietysti olin myös myöhässä käskyissäni tai en tajunnut käskeä sitä jatkolle oikea-aikaisesti ja muuta perussäätöä. Koska koira ei vielä kovin innolla nouda niin ohjatulla ei ollut noutokapulaa vaan lelu. Mutta lelu oli menettänyt merkityksensä sillä kertaa koska me oltiin leikitty jo vinkusiilellä sille ilta... (käytä aina namia, se kun ei koe inflaatiota!). 

Itsekseni reenin pikkasen noutoa. Siinä annoin koiralle kapulan ja yritin ohjata / käskeä koiran tulemaan takakautta sivulleni. Voi Nemskua kun se yritti pyllistellä itsensä sivulle niin kuin se on oppinut sen tekemään. Mitä nyt että normi sivulle tulo on tietysti sujuvampi kun se sen kapula tyyräily joka on melkoisen suloista. Mutta siis teki se nyt sitä takakauttakin! Kun ohjasin kädellä/käskin - näistä palkaksi sitä vinkusiilileikkiä ja kehuja ja nakkeja. Niin ja kapula ei tippunut kertaakaan koiralta vaikka harjoite olikin vähintäänkin kummallinen varmasti koiran mielestä. Ihan hulluna pitää tietysti vahvistaa Nemille sitä ilman kapulaa tapahtuvaa takakautta sivulle tuloa jotta se hoksaisi tehdä sen sitten sen kapulankin kanssa automaattisesti. Pitää ottaa (ja otinkin esim paikkamakuu harkassa) tuo uus sivulle tulo reenaukseen muidenkin liikkeiden yhteyteen jotta siitä tulee koiralle tutumpi asia. 

Itsekseen reenittiin myös kaukoja ja seuruuta. Niin ja peruuttamista

Ohjatusti tehtiin vielä paikallaolot. Sekä istuen (toimi, ei moitittavaa) että maaten. Makuu oli muuten bueno, mutta kun palattiin piilosta takaisin niin piti mennä koiran taakse - jota N ei jostain syystä kestänytkään. Käskin sen uudestaan maihin ja sitten kävin hyppimässä sen takana muutamaan otteeseen (tämän se sitten jo taas kestikin). 

Toisella kentällä tein jossain välissä vähän enemmänkin niitä agiesteitä/hyppyjä. Kun pitäisi mennä harkkaamaan sitä agiakin välillä ja kun siinä aikaa oli niin käytin tilaisuuden hyväkseni :)

Ei kommentteja: