maanantai 16. marraskuuta 2009

Kaamosralli














































































Pvm Vuosi Paikka Tuomari Lka I.aika S.aika Virheet Tulos Sijoitus
15.11. 2009 Kemi Rauno Virta Maxi1/hr 37 43,33 k+k+aikaa 16,33 13/18
15.11. 2009 Kemi Tuomo Pajari Maxi1/a 54 - k+k+k+hyl hyl -/21
15.11. 2009 Kemi Rauno Virta Maxi1/a 49 48,28 5 5 5/20
14.11. 2009 Kemi Tuomo Pajari Maxi1/hr 47 - k+k+hyl hyl -/17
14.11. 2009 Kemi Rauno Virta Maxi1/a 46 45,47 5 5 8/20
14.11. 2009 Kemi Tuomo Pajari Maxi1/a 48 - k+5+hyl hyl -/19



Siinäpä "faktat" viikonlopulta. Palailen luultavastikin monisanaisempena astialle myöhemmin. Rallattajana oli siis Nemi.



edit 17.11.09 klo 16.01

Kun tuota tuloslistaa katsoo niin jopa siitä näkyy se mikä kisoissa oli näkyvissä. Eli Pajarin radat olivat teknisempiä kuin Virran. Noh, meidän hylyt eivät kyllä johtuneet siitä - ihan muualla pitää katsoa. Eli peiliin, yllättäin.

Niin. Nämä olivat Nemin ensimmäiset agikisat sisätiloissa. Mikä hivenen arvelutti minua etukäteen. Varsinkin kun Torkk:n kisoissa yleensä "laulu raikaa" siis poppi soi ja meteli on sitä myöten melkoinen. Mutta pelkoni siitä miten kaikki tämä sählinki (meteli, halli, 2 rataa yhtäaikaa) vaikuttaa Nemiin oli turhaa. Ihan hyvin kakru pystyi keskittymään itse tekemiseen. Toinen juttu mitä pohdin oli mun ahneus eli kun olin ilmoittanut koiran kaikille kuudelle radalle, että miten se jaksaa. Varsinkin kun radat eivät ole putkeen vaan hallilla pitää olla koko päivä, toisaalta oli aikaa palautua edelliseltä radalta. Jäähytellä, levätä ja lämmitellä. Hyvin Nemi jaksoi. Mitä nyt sunnuntain keskimmäisellä radalla oli selvästi nähtävissä väsymystä.

A-rata. Kaikki kohellukset saivat alkunsa ensimmäiseltä radalta, jossa oletin joko liikaa koiran kisataidoista tai sitten samalla oletin ja lakkasin ohjaamasta. Tehtiin hienoa rataa aina kepeille asti, mutta siinä missä monet valssasivat keppien oikealle puolelle minä en kokenut sitä tarpeelliseksi. Mutta en näköjään ohjannut koiraa (vartalolla tai riittävän ajoissa olleilla suullisilla käskyillä) pujotteluun. Josta seurasi se, että se meni kepakoista ohitse. Sitten pakka oli tietysti hajonnut -väyväyväy- ja kiepsautin koiran kuitenkin pujotteluun niin että olin koiran/pujon oikealla puolella (jatkoa ajatellen parempi puoli). Kaikki meni hienosti 10-kepille asti, jossa erehdyin sanomaan "hyvä". Kun kerta olin niin iloinen että pujo kuitenkin luistaa. Noh, koirahan otti ja vapautui tuolla käskyllä ja tuli ulos kepeiltä. Siinä kun koitin saada sen mukaani niin heitin sen ilmeisesti lähellä olleeseen putkeen. Hyl siis siitä. Sitten otin vielä koiran uudestaan kepeille - muistaakseni. Hylyn aiheuttaneen putken jälkeen olin kuvitellut saavani aikaan lentokeinun. Keinulle meinaan tultiin melkoisen suoran kautta (hyppyjä ja suoraputki), mutta häslingistä johtuen koira ei tullutkaan sellaisella vauhdilla - ts pysyin koiran mukana - joten keikku suoritettiin ihan hyvin. Kun hyl oli alla niin pidin keinulla ja puomilla ehkä hivenen kauemmin kuin muuten olisin pitänyt. Loppuradalla ei ongelmia.

 B-rata. Taas virhe pujosta, nimenomaan sinne menosta. Kontaktit ok, kuten hyppelöt. Loppusuora loistava. Ei muita muistikuvia.

C-rata. Hyppäri. Onneksi juttelin Marin kanssa ennen rataa, enkä tehnyt sitä myöten leikkausta siinä kohtaa mihin olin sen suunnitellut. Tätä ennen koira kuitenkin kerkesi kieltäytymään renkaalta pari kertaa. En tajua mikä siinä kohtaa tuli. Ja tuon jälkeen parit hyppelyt ok:sti, mutta erään hypyn jälkeen oli mutkaputki ja putkesta olisi pitänyt mennä sisään eri päästä kuin mikä oli "nokan edessä". En ottanut koiraa yhtään haltuun kun siitä näki että se katteli jo innolla kohti putkea. Joten siitä siis hylsy. Kun koira oli pussissa jätin sen tekemään itte pussia ja liikuin tekemään valssin, mutta vaikka ensin olin muka rohkea niin sitten jäin kuitenkin odottamaan koiraa liikaa. Ja toisaalta taas persjättö olisi ollut tuohon kohtaan vielä sujuvampi. No ei siinä mitään. Mutta sitten kun koira irtoaa hienosti mun edessä ja menee niitä hyppelöitä niin sitten tämä tauno ottaa ja sanoo sen sanan. Taas. eli "hyvä" ja koira pyörähtää yhen ees olevan hypyn edessä että "mitä?" kun se olisi irronnut sen hypyn kohti sitä oikiaa putkea ihan hyvin ilman mun sähellystä. Loput esteet ihan ok, mutta voi mähmä mua. ai niin, ei mitään muistikuvaa miten tämän radan pujo meni.

D-kisa. Alussa kolme hyppyä suorassa linjassa, mutkaputki ja hyppelö. Teen onnistuneen vastaanottovalssin 5 esteen taakse kun koira on putkessa. Jee. Kiitos Kirsille vinkistä. Muuta en radasta just nyt muistakkaan. Kuin että kontaktit ok, pujosta vitonen.

E-kisa. Rata alkaa kolmella epätasaisesti olevalla hypyllä. Mietin rataantutustumisessa kovastikin eri juttuja ja ohjauksia. Myös sitä alkua, kummalta puolen lähteä liikkeelle. Lähden oikealta puolen. Mutta se osoittautuu ehkä virheelliseksi, koska mulla on kiire. Hätänen hoppu osoittautuu huonoksi asiaksi. En ohjaa koiraa putkeen kun oletan sen menevän ja kiirehdin itse omaa kulkuani. Josta seuraakin se, että koira ei mene putkeen. Siitä eka kielto. Sitten a ja hyppelöitä. Hyppelöiden lähellä on myös houkuttavasti puomi. Hyppelöille mietin ohjaussuunnitelmia ja päädyin johonkin ppk:n ja sylkkärin välimuotoon  [allekirjoittanut ei oikein ymmärrä niiden eroa, vaikka kaippa ne eriasioita on], mutta en tietenkään tee sitä räpellystäni huolellisesti. Josta seuraa kielto. Kun koiran saan taas mukaan niin hypyt ok, samoin se puomi. Ja sen jälkeiset jutut (mitä siellä ikinä olikaan). Sitten tullaan aika pahasta, tai ykkösiin pahasta, kulmasta pujoon. Hypyn kautta. En saa koiraa pujoon vaan se menee huutamaan Pajarille. Kun saan koiran takaisin ja pistän sen pujoon niin keppien kiertely sujuu taas tosi hyvin. Uskaltauduin jopa vedättämään ja koira kesti sen hyvin. Ja irtosi loppu hypyille loistavasti. Aiemmin mietin, että tällä radalla koira olisi osoittanut väsymisen merkkejä rankasta viikonlopusta. Mutta totuushan on kyllä siinä, että kun ohjaus oli huonosti suunniteltua niin koirakaan ei pystynyt sitä toteuttamaan. Ehkä väsymys olikin ohjaajassa eikä siinä koirassa.

F-kisa. Hyppäri. Tällä kertaa pujottelua kohti tultiin kaarre hypyiltä, sanoin liian myöhään pujo käskyn ja koira ei tod ehtinyt reagoimaan myöhemmin tulleeseen käskyyn. Lopussa 2 vikaa estettä olivat sellaisissa linjoissa, että kun Nemi oli hypännyt toisteksviimisen hypyn niin se oli jo ajautunut niin kauas että väkistenkin kiersi vikan esteen. Eikä kuitenkaan ole vielä niin estehakuinen että olisi osannut itse korjata liikerataansa ja hypätä sen vikan hypyn. Muutoin radalla tuli onnistuneita ohjauksia tai ainakin koira eteni sulavasti.

Ei kommentteja: