tiistai 10. marraskuuta 2009

Pois päin käänt


Taas oltiin ylivarhain liikenteessä. Coltti kaartoi hallin pihaan ennen kuin ykskään edellisryhmäläinen oli tullut Piti lämppärilenkkiä suunnitellessa miettiä mihin sitä suuntaisi kun aikaa sen tekemiseen oli melkein 2 tuntia. Onneksi maastoa riittää, joten laajensimme viime aikoina tutuksi tullutta pyörätie-pururata-metsä -lenkkiä taas hieman.

Tämän kertaisena koutsina meillä oli Mikko.

Treenin teemana oli tällä kertaa poispäinkääntö ja leikkaukset. Poispäinkääntöä harjoiteltiin ensin ilman esteitä, mikä oli meille tosi hyvä juttu. Sillä me ei osata noita käännöksiä. Siis Merri ei osaa, Nemi osaisi (tai on ainakin joskus osannut, ihan radankin yhteydessä). Meinasi olla melkoista väy-väy-väytä, kun Merri halusi kyllä sen namin ja yritti tehdä kaikkensa sen eteen. Mutta ei tietty sitä mitä piti. Mikko sitten neuvoi, mua ottamaan rauhallisemmin sen ohjauksen kanssa - niin johan se rupesi sujumaan. Jos ei nyt ihan loistavasti, niin ainakin paremmin. Muutaman kerran palkkasin koiraa ihan siitä, että se tuli niihin mun käsiin ja sitten siirrettiin homma esteille. Siis kahden hypyn avulla tehtiin pientä kuviota, jotta saatiin tehtyä ppk:t molempiin suuntiin.

Toisena harjoituksena oli siis leikkaukset. Rataharjoituksessa oli muistaakseni 7 estettä, joista viimeisenä keinu. Minen kuitenkaan aikonut ohjata koiraa keikulle asti (tästä uuesta kontakti-sulkeis-reenistä johtuen). Muilla oli palkka keinun jälkeen. Aluksi Merrin kanssa ei tod sujunut se leikkaus, väisti mua ja kipitti -huutaen- hypyn ohitse. Kun laitettiin nami hypyn taakse niin johan irtosi - ihan sama sille siinä vaiheessa oli mitä ja missä minä tein. Pari kertaa palkka-vahvistuksella ja sitten ilman palkkaa. Mikko tosin oli hypyn takana, joten vähänniinkuin huijattiin Merriä siinä kohtaa. Yhellä kertaa Merri meni sen keinunkin - aika nätin juoksu-kontaktin teki, ei siis lentokeinua. Harmi vaan, kun ne juoksukontaktitkaan eivät ole nyt tarkoituksena. Muilla kerroilla sain koiran kääntymään renkaan jälkeen ihan hyvin (siis ennen keinua).

Kolmantena harkkana oli pujottelun jälkeen valssin tekeminen. Siis pari hyppelöä ensin, niin että tuli pujoon lähetystä. Sitten irtaantuminen kun koira on pujossa ja valssi - pari hyppelöä ja puomi. Tosin me lopatimme siihen ennen puomia. Tuollainen onnistuu Merrin kanssa ihan hyvin, tosin Mersullekin tuli huomattavasti enemmän vauhtia kun pujottelun loppuun laitettiin palkka - tuolla kerralla tein persjätön.

Lisäksi tein ittekseen koiran kanssa puomin ja keinun alakontakteja.

Ei kommentteja: