maanantai 23. marraskuuta 2009

ylylylylylHylhyl...


Niin. Itseäni olen nuijinut viikonlopun jälkeen/aikaan monta kertaa ja hakannut päätäni seinään. Se luokkanousu oli niii-iin lähellä, ihan kuin tarjottimella. Nemi liisi ja kiisi aivan ihanasti kunnes kartturi näki tilanteen väärin ja lakkasi ohjaamasta josta syystä saatiin hylsy. Tokavikalla esteellä. Että sitä voikin olla tyhymä. Vaikkka radalla ois tapahtunutkin se mitä kuvittelin tapahtuneen, niin pitääkö sitä silti lakata ohjaamasta sitä koiraa? Mikä kiire mulla sinne maalihypyn kohalle oli? Olisin odottanut koiraa kun se tulee putkesta - näyttänyt sille sen tokavikan hypyn(kin) niin oltas yhtä nollaa rikkaampia. Mutta kun ei niin ei.

Mä siis luulin, että koira tuli putkesta ulos väärin ts samasta päästä mistä oli mennyt sisäänkin. Josta syystä aattelin että se siitä sitten... Pahpah ja pah.

Mutta Nemiliini Se oli hiano! Rata alkoi aita-aita-pituus-pujottelu. Kaikki nämä suorassa linjassa. Pituuelta oli tosi pitkä matka pujoon, oisko ollu sen seittemän metriä. Otin koiran liikkeelle pituuen kohalta ja sitten käskytin pujoa jota kohti tietty ite liikuin myös. Nemi hakeutui hyvin pujoon -ja mä WAUuuu-huudahdin periaatteessa epäkaisamaisesti , mutta kuitenkin niin miten mä kannustan Nemiä sillon kun reenimme pujoa keskenään... tämä siis tosi epäkaisamaista kisatilanteissa - ja pujotteli loppuun asti. Se meni radan kontaktit (aa ja puomi) hienosti, haki esteitä hyvin. Olivatpa ne sitten hyppyjä tai putkia. Mun ei tod tarvinnut saatella sitä loppuun asti. Kakru teki siis ihan unelmarataa.

Viikonlopun loput radat olivatkin yhtä alamäkeä. Yks tulos saatiin - lauantain toiselta radalta. Olikohan kymppi plus yliaikaa - aikaa tuli reilusti kun koira tuli pujosta loppuvaiheessa pois - liikuin varmaan ite epämääräisesti / äkkinäisesti tms ja otin kepakot uusiksi ihan rauhallisesti joten aikaa paloi.

Sunnuntaina hyppärillä menin typeryyksissäni muuttamaan ratasuunnitelmaa yhdessä kohtaa. Josta seuras superkökkö ohjausta (=valssi), josta seuras että koira jätti yhen hyppelön hyppäämättä. Siitä pistin sen takaa-käskyllä hyppäämään, minkä homman se hoisi hienosti tiukalla käännöksellä. Sitten jostain syystä - varmaan mun joku ohjausmoka taas - ohitti yhen hypyn, mutta en jaksanut korjata sitä vaan käskytin koiran putkeen (mikä oli seuraava este). Sen jälkeen rata kulkikin ihan kivasti. Pujossa ei ongelmia. Loppurata hyvä. Ja loppuirtoaminen loistava.

Vika rata oli kaoottinen. Mikä johtui eniten siitä, että minä en tiennyt miten ohjaisin koiran puomilta pujotteluun (esteet olivat vierekkäin) - epävarma fiilikseni heijastui koiraan ja sitä myöten kaikki meni päin pyllyä. Noh, 2 ekaa estettä ok. Eli aita-keinu. Sitten olikin putki, jolta koira kieltäytäyi. Käskin sen sinne kuitenkin ja se viel ok samoin seuraavana ollut pussi. Mutta sitten koira taas kieltäytyi putkesta ja minä tauno käskin sen seuraavalle esteelle eli suomeksi sanottuna luovutin. Seuraavana oli hyppy-ympyrä mikä meni hyvin vaikka lähellä oli ansaesteinä puomi ja aa. Jotain esteitä ja sitten se puomi, josta koira tuli läpi. Pujottelu esteenä ok ts virheittä. Sitten joku hyppely ja aalle. Josta koira tuli läpi. Mietin hetken että mitä helkkeriä mä nyt teen ---tälle koiralle. Ja pyyläsin koiran takas aalle, että johan nyt prrkele!! Ja sitten Nemi istui kontaktilla kuin herranterttu Vapautin koiran kontaktilta "Saa! Eteen!" ja menihän se. Ne radan 2 vikaa hyppyä.


  • Viikonlopun neljästä radasta kolmella kepit menivät hyvin. Jotain siis opittiin viime viikonlopun kisoista. Kaikilla neljällä radalla pujon alotuksessa ei ollut ongelmia.

  • Kontakteja pitää vahvistaa. Hieman ehkä helpottaa reenejä.

  • Putkilla on jotain ihme ongelmaa. Eli tiedossa putki harkkaa. Ihan vaan yksittäisiä putkia ja siitä palkkaa

  • Hypyissä ei ollut ongelmia. Lauantaina rimat olivat 60cm:ssä, sunnuntaina 55cm:ssä.

  • Joka radalla koira pysyi tosi hyvin lähdössä

  • Ja aina jos lopussa oli jonkinlainen "eteen" -suora niin koira lähti niille hyvin (mitä tod osaan arvostaa kun "isosisko" ei niihin useinkaan lähde)

Viikonlopun kisat tuomaroi Jari Tienhaara. Lauantain radat olivat helpomman tuntuisia kuin sunnuntain. Ts su radoissa oli enemmän ansoja yms. La kontakteina vain a ja puomi. Su kaikki kolme.

Ei kommentteja: