torstai 10. syyskuuta 2009

Viipotuspäivä


Aamusella ajelu lipastolle (E:n heitto töihin), sieltä Annalankankaalle (Haukiputaalle) jossa lenkitin koirat. Ensin Nemin kanssa halliin, missä tein muutaman kerran puomin (ts koira teki) ja keinun. Lopetettiin priima-alastuloon (puomilla siis). Sitten Nemsku autoon ja Mersu halliin. Sen kanssa myös parit kontaktit, kerran tokohyppy (avo-liike kokonaan, hienosti meni), muutama merkille lähetys ja yks eteenlähetys.

Sitten pieni jalottelu ja ajelu Kolamäelle (Kiiminkiin=kotiin). Koirille aamuruoka, samoin ittelle ;) Hetki hengailua ja taas autoilemaan, tällä kertaa Kaukovainiolle (Ouluun), jossa tokotettiin Tuijan & kump. kanssa.

Nemi: paikallaolo (2,5min) ja pari luoksetuloa. Sitten koira autoon ettei tule sille liikaa juttuja.

Merri: seuraamista (ei ollu niin hyvä kuin tiistaina), luoksetuloja (yritettiin opiskella suullisia käskytyksiä, käskyn pitää olla TOSI napakka. Pysähtyähän se sitten kun käskin kunnolla. :), kokeilin myös luoksetulossa maahanmenon, se toimi heti - siis suullisena käskynä :)), noutoa (hyvä se peruutus jos ei tule sivulle, sitten kyllä tulleepi), paikallaolo niin että mä menin piiloon ja Tuija jäi näkysälle (kävi palkkaamassa Merrin välissä ja käski maihin kun Merri oli noussu jossain kohtaa istumaan), kaukoja ( taas sekoili seisomaan yms jossain välissä, ehkä mun ei vaan piä reenata näitä ollenkaan?) ja jotain sekalaisia temputuksia.

Sitten ajelin taas kotio. Hetkusen kuluttua kaveri tuli koiransa kanssa käymään kahvilla. Alkutervehdysten jälkeen koirat eivät paljoa toisistaan välittäneet vaan makoilivat kukin omissa oloissaan.

Sitten taas ajelemaan, tällä kertaa suuntana Martinniemi (Haukipudas). Koirien kanssa lämmittelylenkille. Tuttuun tapaan koko reeniryhmä samassa porukassa, ja kun viime aikoina yhteishumppailu on mennyt niin hyvin niin nytkin päästettiin koirat irti. Neljä mustaa juoksi yhtenä ryhmänä, kunnes Nemi ja Minttu ottivat yhteen :( Kesti hetki ennen kuin saatiin ne eroon toisistaan (ei paljon vesipullosta ollut hyötyä), onneksi kummallekaan koiralle ei mitä ilmeisestikään käynyt mitenkään. Kuumakallet saivat olla hihnassa loppulenkin ajan.

Harkkana oli irtoamista -ts alku ja loppusuoraa - sekä putkiin menemisiä. Siis eka pätkä koostui lähinnä tällaisista jutuista. Noh, jo pelkästään alku tuntui olevan tällä kertaa Nemille hankala. Ne alkuhyppelöt, Neiti ei joko pysynyt paikallaan tai tullut niitä esteitä :/ Noh, kun "pirkotin" niin teki onneksi hommat niin kuin piti. Putkiin lähetyksissä ei mun mielestä ollut oma ittensä... Tai sitten mä vaan hätiköin, ei tissit näyttänyt tarpeeksi pitkään oikiaan suuntaan, ehkä se oli vain sitä. Tai ainakin eniten saan, tietty, syyttää ittiäni.Loppu etenemiset meni ihan hyvin.

Lopuksi tehtiin slalom-jutskaa. Samanlainen alotus siis kuin Merrin eilisessä reenissä (mistä on vielä tarinoimatta), leikkaus, pari putkea persjätöllä poispäinkääntö pari hyppyä ja loppuputki. En osannut tehdä Nemille niitä slalomeita vaan höpötin jotain takaahyppyjä - ja Nemsku irtosi ihan mihin sattuu. Mun vika, tietty. Ei ne kuulemma ollu mitään takaahyppyjä - aijaa... Leikkaus hyvä, putket hyvät, ehin persjätölle. Poispäinkääntö ihan loisto ts koira luki mua tosi hyvin. Sen jälkeinen hyppy ei vaan valitettavasti ollukkaan enää hyvä.. ja putkeen lähti hyvin.

Niin, kun ne putket ei meinannu onnistua ekassa harkassa niin tehtiin niitä yksittäin ja kaksittain, jotta koira rupes irtuamaan. Ja sitä myötä saatiin onneksi onnistumisia aikaan. :)

Nämä olivatkin kesäkauden vikat AD-reenit. Kouluttajat jäävät ansaitulle syyslomalle (kiitos kivasta kesästä Mari & Mikko! )  ja me ryhmäläiset koitetaan "kärvistellä" pari viikkoa ilman reenejä... Noh, ehkä siitäkin selvitään. Ja jospa tuo Nemi aloittaisi pian sen juoksunsa niin olisi sitten alta pois.

Ps. Allekirjoittanut & koirat kävivät harkkojen jälkeen tietty taas yhteislenkillä. Koirat olivat välillä irti ilman välikohtauksia. Sitten ajelin Lipastolle netittelemään toviksi (tovi jatkuu yhä, hetken) ja hakemaan E:n pois töistä (jep jep, tekee pitkiä päiviä).

Ei kommentteja: