maanantai 19. marraskuuta 2018

Jalkine- vai jalka-arviointi

Tänäaamuna kävin sitten siellä Kenkätohtorilla.



Tuttuja juttuja eli lautojen päällä seisontaa, jalkaterien mittausta, lasikorokkeen päällä seisomista, ees-taas kävelyä (eri tavoilla), jalan taivuttelua.

Tämäkin terveysalanammattilainen (oli fysioterapeutti) joka minut tapasi oli sitä mieltä, että olen oikeutettu saamaan jonkinlaiset tohvelit. Mutta millaiset. Se selvinnee ehkä ensi kerralla. Eli sain vajaan kuukauden päähän uuden ajan (tänään menin ylempänä olevan kuvan ovista sisään, ens kerralla sitten tuohon toiseen rakennukseen - jotka ovat samassa pihapiirissä). Kuulemma pelkkä jalkojen kokoero ei oikeuta aikuisia saamaan kunnan/terveyskeskuksen/kenenlie maksamia erikoisjalkineita - lapsilla asia on erikseen, mutta aikuisilla pitää olla muitakin syitä. Minulla syy on tuo omituinen (fys. ei sanonut jalkaani omituiseksi) kampuratausta. Varmaan kampuroitakin on erilaisia joten en tiedä saavatko kaikki kampurajalkaiset aikuiset erikoistohveleita?

Sellainen yksityiskohta vielä muistiinkirjoitettakoon, että niiden lautojen kanssa jalkojen kokoero oli 3cm ja jalkaterämittauksella vasemman ja oikean jalan kokoero viisi numeroa. Mutta enpähän minä ole koskaan löytänyt kenkäkaupoista niin laajalla skaalalla fiksunoloisia kenkiä eli käytännössä kenkieni kokoerot ovat 2-3 numeroa.

Ainiin. Seuraavalla kerralla paikalla on kaksi tyyppiä ihailemassa (/tarkastelemassa) tassujani.

(muistipalaa pätkittäin:) Niin ja sekin vielä, että ilmeisesti olen saamassa sekä kesä- että talvikengät. Jipii :-)

Ei kommentteja: