perjantai 2. marraskuuta 2018

Perjantaikännit

Soitin sinne eläinlääkäriasemalle tosiaan tänään päivällä. Ja sain ajan jo tälle iltaa. Ihan hyvä niin, koska Nemi oli ilmeisen kipeä ja reagoi takapään koskemiseen. Koira sitten rauhoitettiin niin ell sai kunnolla tutkia sen. Samalla otettiin verinäytekin, jota oon miettinyt, että pitäisikö siltä jossain vaiheessa tarkistuttaa veriarvot / tehdä joku mummotarkki, joten tässä tuli sitten nuo veriarvot samalla kertaa.Laskussa olevat selitteet:

"Diagnoosi: Anaalirauhasen tulehdus, paise ja fisteri. oik. Hammashoitotarve, kts. kotiutusohjeet.

Yhteensä: 204,93 €
Eläinlääkäri Anu Tulokas

TutkimusGLUVastaus: 4,5Viitearvo: 3,89-7,95
TutkimusCREAVastaus: 129Viitearvo: 44-159
TutkimusUREAVastaus: 9,7Viitearvo: 2,5-9,6
TutkimusBUN/CREAVastaus: 19Viitearvo: -
TutkimusTPVastaus: 72Viitearvo: 52-82
TutkimusALBVastaus: 34Viitearvo: 22-39
TutkimusGLOBVastaus: 39Viitearvo: 25-45
TutkimusALB/GLOBVastaus: 0,9Viitearvo: -
TutkimusALTVastaus: 130Viitearvo: 10-125
TutkimusALKPVastaus: 239Viitearvo: 3,89-7,95
TutkimusCLIP10Vastaus: -Viitearvo: -Nemin perheen toinen koira on ollut kiinnostunut Nemin pyllystä, siellä on näkynyt eritettä.

Tutkittaessa oikean anaalirauhasen ympärillä turvotusta, ja aristusta ihossa reikä eli fisteli, josta märkäeritettä. Lisäksi tutkittaessa todettiin hammaskiveä hampaissa lähinnä yläleuasa oikealla, traumaattinen kruunumurtuma ja tulehdus, oikea yläP4. Lisäksi etuhampaissa ainakin yksi poistotarpeinen katkennut hammas.

Rauhoituksessa, paikallispuudutuksessa ja suonensisäisessä nesteytyksessä anaalirauhaiset tyhjennettiin (tumma, kittivahamainen erite) ja tulehduseritettä huuhdottiin pois tulehdusalueelta.

Nemi sai antibioottia ja pahoinvointiestolääkettä. Paiseen päältä iho alkoi punoittaa, siihen sipaistiin vetramil-hunajasalvaa.

Hoito:

  • lääkitykset oheisin ohjein
  • peräaukon ja tulehdusalueen suihkutus 1-2 kertaa päivässä, n.3-5 min/kerta. Huolellinen kuivaus. 
Verinäytteissä maksa-arvot ja urea normaalin ylärajalla ja vähän yli. Ei vielä syytä huoleen, mutta vähän vanhuus alkaa tässäkin näkyä.

Jos ja kun näyttää siltä, että elämä jatkuu, hampaat pitää hoitaa. 

Tsemppiä hoitoon ja ja pikaista paranemista!"

Sitten lapussa on vielä normaalit heräämisohjeet rauhoituksen jälkeen. 

Lääkityksenä tosiaan rimadyl- ja antibioottikuuri.

Nemi painoi valjaiden kanssa 14,1 kg.

Etuhampaasta tai hampaista ylipäänsä on aiemmin ollut jonkun eläinlääkärin kanssa puhetta ettei poiston tarvetta ole. Nyt siellä takahampaassa oli jo joku patti tms muunnos, joten jahka on pylly parannettu niin ruvetaan suunnittelemaan hammasremonttia, josta oli jo alustasti puhetta tuon Anun kanssa - hän on siis töissä sekä Herttaisessa että Kamussa (Herttaisessa ei voi tehdä niin isoja hammasoperaatioita kuin peenelosen poisto vaatii). 

Ei kommentteja: