torstai 8. marraskuuta 2018

Motivaatiotreeni

Suunnittelin tiistaiaamuna meneväni käymään Kikin kanssa Haukkiksen hallissa, tehtäisiin pari temppua, palkkaisin koiran erityisherkuilla ja lähdettäisiin pois. Ei mitään jammailua eikä ylimääräistä kun pikavisiitti vain halliin ja se siitä. Aloitin homman lenkittämällä koirat, sitten laitoin Kikin autoon ja kävin Nemin kanssa hallissa; leikittiin hieman yms humppailua (namujen syöntiä ja vinkuleluleikkejä). Joku oli keskimmäisellä kentällä reenimässä tokoa, muuten paikalla ei ollut muita. Kun tulin Nemin kanssa ulos hallista niin kehuin sitä kovasti samalla kun käskin koiran hypätä takapenkille; eli siis hetsasin kadevoimalla Kikiä siitä kuinka siistiä hallissa on käydä (tarpeen tai ei).


Halliin Kiki oli menossa innolla, mutta hallissa aloitti nuuskuttelunsa. En tiedä rauhoitteleeko se sillä itseään vai onko se ihan normia "etsin keinonurmelta nameja" -toimintaa. Jos ekaa niin semisti hyväksyttävää, jos tokaa niin hermoille käyvä tapa. Enkä voi tietää kummasta on milloinkin kyse. Olin suunnitellut että tehtäisiin liikkeestä maahanmeno ja "pomppu", mutta Kiki ei lähtenyt seuraamaan vaan nenä meni maahan ja koira alkoi harhailla eli en saanut siihen kontaktia. Vaihdoin siis suunnitelmaa ja tehtiin kaukot (m-i-m-i) ja yks pomppu. Kehuin koiraa kovasti ja hehkutin palkan antoa, kaivoin rasian taskusta esille; ja tadaa Kiki katsoi namusia kuin halpaa makkaraa eikä syönyt niitä ollenkaan.

Olin kotona kaivanut kaapista jotain spessuherkkuja. Tai sellaisiksi niitä luulin. Mutta prinsessa nirpisti niille nenäänsä. Onneksi taskusta löytyi muutama tonnikalanamu, joten annoin ne koiralle eli ei se ihan palkatta jäänyt, mutta hieman vaisuunnutti Suurta Suunnitelmaani. Eniveis, poistuttiin hallista siinä vaiheessa eikä jääty sinne muuta kikkailemaan vaikka plänini menikin mönkään.

Nostin Kikin autoon ja ajoin auton peremmälle parkkiin ja menin tekemään Kikille keppijäljen Hiirosen nurtsialueelle. Koska en ollut varustautunut tsiljardilla namilla niin tosiaan "vaan" keppijälki. Koska mulla on Katjalta saatuna kymmenen jälkikeppiä jälkikurssilta niin käytin niitä.

Nostin koiran autosta, vaihdoin sille jälkivaljaat (ts ne keltaset mitä on jäljestyksessä käytetty kun Aatut on hieman löysät ja häiritsevät jäljestystä kun pyörivät koiran päällä, valuvat sivulle siis) ja laitoin liinan valjaisiin kiinni. Sitten mentiin eikä meinattiin. Kiki ei meinannut housuissaan pysyä. Jäljellä ei nyt enää niin lujaa mennyt, ei toki hitaastikaan. Kahdesta kepistä meni ohi, ne poimin vaivihkaa taskuuni. Merkkasi kyllä muut kepit hienosti, muutamasta sain koiran palkattuakin - siis namulla. Kaikkien löytämiensä keppien kohdalla kehuin koiraa muttei se tahtonut oikein ottaa namia siinä välissä. Että en tiedä oliko se sitten virhe ts koulutukselliseti huonoa toimintaa, mutta onko se missään sanottu että palkan pitää olla syötävää? Jos palkka koiralle siinä kohtaa onkin työ / homman eteneminen? Kikillä oli vähän sellainen asenne, että ensin hommat loppuun ja sitten palkka.


Ei kommentteja: