sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Harrastushamsteri

Tänä vuonna olen osallistunut Kikin kanssa

  • bh-kurssille
  • tokokursseille
  • hakukurssille
  • jälkikurssille
  • lammaspaimennuksen viikonloppukurssille 
  • koiratanssikurssille
  • rallytokokurssille
Lisäksi ollaan reenattu noseworkkia, käyty näyttelyissä ja Kiki on käynyt Eetun kanssa juoksulenkeillä. (Kikin harrastusrepertuaariin kuuluu toki vielä agilityn alkeet lapsuusajoilta.)

Näistä lajeista bh/pk-tottis jäi puolitiehen Kikin hallipelkoilun takia. Aika näyttää jatketaanko vastaavanlaisten reenien parissa joskus tulevaisuudessa. Tokoa on tehty jonninverran vaihtelevasti kokoajan, mutta siihen on myös vaikuttanut nuo pelkojutut (ns isot liikkeet ovat edelleen pannassa kun en tiedä miten koira niihin suhtautuisi). 

Hakua tuli reenattua tänävuonna valitettavan vähän. Syitä on monia joita en nyt lähde erittelemään. Tykättäisiin lajista kyllä, Kiki erityisesti rakastaa hakuhommia. Toivottavasti ens vuosi on parempi sen lajin osalta. 

Jälkiä on tallattu kurssin jälkeenkin. Ehdottomasti Kikille mieluinen laji, joka pidetään mukana "ohjelmistossa" :-)

Paimentamassa on käyty kerran tuon viikonloppu kurssin jälkeen. Toiveissa on satunnaisesti pystyä jatkamaan tämänkin lajin parissa. Kiki tykkäsi hommasta ihan pipona :-)

Koiratanssikurssistakin tykättiin, Kiki on temppukoira. Itsellä ei riitä mielikuvitus a)keksiä opeteltavia temppuja b)kehitellä miten temppuja kannattaisi opettaa, joten kurssi oli tosi kiva ja hyvä. Mahdollisesti jollain tasolla jatketaan lajin parissa. Vääränlaiset biisit eivät saa "kahta vasentajalkaani" liikkumaan mihinkään suuntaan, joten lajin taiteellisuus saa esiintymiskammoisen jähmettymään ;-D 

Ja nyt ollaan sitten rallytokokurssilla (*silmienpyörittelyhymiö*). Vasta yksi reenikerta takana, joten mitään suurta syväanalyysia sen kummemmin lajista kuin jatkostamme lajin parissa en osaa vielä sanoa. Muuta kuin se, että kaikesta erilaisesta reenistä mitä pikkukoiran kanssa on jo ehditty tekemään niin on selvästi hyötyä tässä lajissa. 

***

Lappalaiskoira -ruotsinlapinkoira ainakin - on kyllä monipuolinen harrastuskaveri, jonka kanssa voi tehdä vaikka mitä. Ihan kaikkeen Kiki on lähtenyt innolla mukaan (pl satunnaiset pelkojutut, mutta niidenkin osalta syyllinen ei ole ollut se laji); jos minua kiinnostaa niin koiraakin kiinnostaa. Plus jotkut hommat ovat minusta huolimatta (en toki ole ollut norsunnaamanurinpäin missään reeneissä) koiran mielestä sikakivoja; erityismaininnan tässä saa paimennus, haku ja jälki. 

Jos olisi kovia kisatavoitteita niin ... ainahan sitä sanotaan, että helpommallakin voisi päästä. Siis jonkun muun yksilön / rodun kanssa. Kaikkien (rotujen/yksilöiden) kanssa sitä silti töitä pitää tehdä jos on jotain tavoitteita. Minullakin on tavoitteita ja jopa jonkinlainen suunnitelmakin siihen ;-) 
Mutta jos käy niin ettei päästä ihan sinne ... niin nautitaan silti matkasta sillä kyllähän mä sain just sitä mitä tilasin: mainion itseni aktivoijan, jonka kanssa voin risteillä koiraharrastusten parissa 💖

Ei kommentteja: