tiistai 22. syyskuuta 2009

Kiitos ja näkemiin


Maanantain agireeneihin Heli oli laatinut 15 esteen radan, jossa piti käyttää viime viikolla pienemmässä harjoituksessa harjoiteltua ohjausta -eli jaakotusta- kahdessa eri paikassa. Rata koostui tavis-hypyistä, putkista, puomesta, keinusta, muurista ja okserista.

Meidän vaikeudet alkoivat siitä, kun Nemi oli hypännyt ekan esteen yli. Se näet rupesi nuuskuttamaan maata sen jälkeen enkä saanut sitä hyppäämään toista hyppyä... Sittenpä meiän rata alkoikin kakosesteeltä. Jonka jälk homma rupesi rullaamaan. Puomin koira teki hyvin, jostain syystä ite mietin miten se tekis alastulon kun puomin alla oli putki jota ite jouduin hieman kiertämään. Noh eihän moinen puuha Nestoria haitannut ja se teki mitä parhaimman kontaktin (eli etutassut tuli maahan ja koira pysyi esteellä kunnes sai luvan poistua siitä). Puomin jälkeiselle hypylle piti tehdä se jaakotus. Mutta en tainnut kattoa koiraa tarpeeksi tai hölmöilin jotain muuta niin että koira lipesi väärään suuntaan. Pistin koiran puominalaosalle ja otin uusiksi, ilmeisesti paremmin ohjaten kun sitten sain koiran etenemään oikein eli sinne puomin alla olevaan putkeen.

Sitten muutamia hyppyjä, putki ja keinulle. Jossa rynnin itse turhaan (seuraavia esteitä ajatellen) ja Nemi rynni mukana ja lensi "hienosti" sen keinun. Sitten uuestaan putkeen ja keinulle, nyt otin ite iisimmin joten koira teki nätin keinun. Käskin koiran pysymään keinulla kunnes olin seuraavan hypyn kohalla ja vasta sitten vapautin koiran kontaktilta. Jotta ehin tekemään jaakotuksen toiselle hypylle (after keinu). Siitä sitten aita-putki-okseri-muuri. Ekalla kerralla koira tuli niin vauhilla putkesta "eteen" että toinen okserin rima tipahti. Kun en sen kummemmin kertonut että eessä olisi jotain erikoisempia hyppelöitä. Muilla kerroilla rytmitti liikkumisensa paremmin ja rimat pysyivät ylhäällä.

Okseria pitää siis muistaa reeniä aina silloin tällöin jotta pikkumaksini muistaa miten paljon siinä pitää tehä töitä/hypätä.

Jaakkopaikkoja otettiin uusiksi jotta saatiin mun ohjausta hiottua paremmaksi. Ekan lentoilun jälkeen Nemi teki keinun joka kerta kivasti. Otettiin myös koko rata uusiksi jolloin pystyttiin lähtemään ihan alusta, ekan esteen takaa, ja koira teki ihan hienosti hommia. Ja sillä oli hyvä vauhti koko ajan! Tosi kivat reenit siis.

Lisäksi kävin ottamassa pujottelun kertaalleen (nurmikolla).

Kiitoksia Helille kivoista ja opettavaisista kesäreeneistä! Sekä kiitoksia mukaville reenikamuille seurasta, lepakkovuoro oli oikein rattoisa.

Ei kommentteja: