perjantai 25. syyskuuta 2009

Puuhapäivä


Eilen tuli päivä taas viipotettua pitkin ja poikin Oulun seutua.


  1. Koirien kanssa Puokkarin koirapuistoon (jahka olin heittänyt E:n töihin). Koirat olivat tavan mukaan taas ihan innoissaan moisesta visiitistä. Merri juoksi miljuunaa häntä suoraviivaisesti kropan jatkona ja Nemi oli kiukkunen kun ei meinannut saada Merriä kiinni.

  2. Asioilla käyntiä, piipahdus kotona jossa söin aamiaista ja koiratkin saivat 1/3 aamupalastaan.

  3. Haukkikselle tokoilemaan. Kera Tuijan & gööttien. Tokottelin vain Merrin kanssa:

    - seuraamispätkät hyviä, hyvät käännökset jne. Koira oli hyvin mukana

    - molemmat jäävät toimivat! seisomiseen tosin vähän napakampi käsky, jotta koira pysäs paremmin. Ekalla kerralla oli vähän empivän olonen.

    - luoksetulo. Eka koira empi, mutta kun otin uusiksi (ja T katsoi ;)) niin meni taas hienosti. Siis ilman sitä palloa. Sitten teinkin vain pallollisia toistoja. Sekä pari läpijuoksua.

    - Nouto. Eka yritys oli hauska, koira lähti etsimään kapulaa paaljon kauempaa kuin mitä se oli lentänyt. Selvästi etsi ja etsi mutta ei meinannut löytää kun eihän se mun heittämänä ny niin kauas mene

    Itse kapulan pito oli hyvä, vähän rupes kommentoimaan (kapula suussaan). ei siis haukkunut vaan murmutti, kun en ottanut kapulaa Mersun mielestä tarpeeksi nopeasti.

    - Hyppy. Oli kummallinen. Koira kääntyi melkein esteen viereen seisomaan tosi monta kertaa. Ei mitään hajua, että "mistä nyt tuulee". Otettiin sitten pari kertaa niin että hypyn takana odotti namu ja sitten niin, että ojensin käden hypyn yli ja palkkasin ja sitten niin että istutin ts käskin sen istumaan siellä (samallalailla eli namikädellä avittaen).

    - Paikallaolo. Menin piiloon, josta kävin palkkaamassa about puolivälissä. Nyt pysyi hyvin.

  4. Haukkikselta tukkaputkella Martinniemeen. Jossa lämmittelylenkille yhdessä Maissin sekä kolmen partiksen. Koirat saivat irtihumppailla.

  5. Agia. Ensin Nemin kanssa:

    - kontakteja yksittäisinä. Aalla koitin jäädä vähän taaemmaksi eli totuttaa koiraa siihenkin. Ihan kivasti meni.

    - pujottelua putken kautta. Tai muutama hyppelö ennen putkea. Ohjasin pujon molemmin puolin. Nemillä oli hyvä draivi. Mutta mun täytyy muistaa pitää turpani kiinni, voi krähmylä, jossain välissä menin sanomaan jotain ns väärää ja koira tuli pois esteeltä. Muuten pujo meni loistosti.

    - Hyppelyitä. Muutamalla hyppyesteellä tein jotain käännös-väännöksiä ja pyörityksiä. Takaahyppyjä jne. Koiralla olisi selvästi ollut intoa enempäänkin, mutta ei makia mahan täydeltä.

    - Pari eteenmeno reeniä, jossa Nemi tietty sinkos innolla namille.

    - Sekä umpiputkia. Sitä ohjaus reeniä ... Nemi oli taas bueno-hiano!

  6. Agia Merrin kanssa:

    - Umpiputkeilua. Mikä myös sujui. Palloa heittelin palkaksi.

    - Kontaktit. Näissä taas ... niin *huoh* jos yritin vain käskyttää ja kiiruhdin aalla niin koira loikkasi aika korkialta. Jollain paikka/odota käskyllä pysää puomilla ja keinulla, mutta liikkuu kyllä heti kun minäkin. Noh tarkoitushan ei olekaan, että Merri niillä pysyis. Muuta kun sen, että pysyy käskettäessä jos tarve vaatii.

    - Pujottelua, kun teki samanoloista harjotusta kuin Nemin kanssa (ilman tosin niita alkuhyppyjä) niin huomasi kyllä sen kumman asian, että Nestori oli tässä parempi. Noh, Merri ehkä tulee vielä hankalammista kulmista pujoon sisään kuin Nemi, mutta eteneminen esteellä ja nopeus on Nemillä parempaa.

    - Sekä loppuun pari irtoamista eli eteenmenoa.

  7. Jäähyttelylenkki partis sakin kera. Tällä kertaa M+N hihnassa, sillä siihen tahtiin nostelivat nenäänsä --- jonkun hajun saivat jostakin, että pidin parempana pitää ne kiinni.

  8. Kotiin, koirille loppu "aamupalasta". Sekä päikkärit (kaikille ;)). Illalla lenkille ja Eetun haku lipastolta.

Ei kommentteja: