lauantai 12. syyskuuta 2009

Kakrun kanssa kaksistaan


Kisoissa nimittäin. En ottanut Merriä edes turistiksi mukaan. Kisapaikalla olin hyvissä ajoin, joten rauhassa sain ilmoittauduttua ja käytyä koiran kanssa hyvän mittasen lenkin. Ei tarvinnut ees panikoida kakkosten tekemisten kanssa, koska Eetu oli lenkittänyt koirat aamusemmalla ja isommat asiat tuli tehtyä jo sillon.

Haukkikselle tuomaroimaan oli saapunut tällä kertaa vähän harvinaisempi vieras - näille leveysasteille - eli Kari Jalonen. Jonka radat eivät näyttäneet ihan niin iisipiiseiltä kuin viikko takaiset M.Moilasen radat. Tarkkana sai siis olla.

A-rata. Ihan loisto-menoa. Irtoilua ja hyvät kontaktit (kaikki oli raalla). Paitsi, että kun koira tuli ziljoonaa putkesta ja seukki esteenä oli kepit. Niin eiköhän muhelo-ohjaaja tehnyt jotain mistä koiran pujo-rytmi meni sekaisin ja tuli virhe kepeillä. Siis koira meni oikein sisään esteelle.. mutta ohjaaja kämmi koko jutun. Kuinkas muutenkaan. Kepakot siis alusta ja sitten rata jatkui. Tuloksena 5, hitunen ihanneajan alitusta ja sijoitus 7.

B-rata. Kattelin kehän laialta, että siinäpä on kaks hyppyä kivasti tyrkyllä puomin jälkeen. Vain eka piti siis mennä ja sitten kääntää pujotteluun. Noh, jonkun käskyt ja ohjaus oli auttamattomasti myöhässä ja koira irtosi ne kaksi hyppyä mitkä nenän edessä oli tarjolla. Sen jälkeen tulikin haukkumista -puolin ja toisin. Mentiin este tai pari kerrallaan. Huono ohjausta ja ties mitä kaikkea, mutta kun koira ei pysähtynyt aalla niin otin sen uusiksi ja sitten koira taas muisti mitä piti tehdä ja teki supermainion kontaktin. Vapautuksesta säntäsi putkeen ja minä juoksin kohti maalia ja huutelin koiran mukaan joka hyppäsi vielä jonkun hypyn matkan varrrelta. Lopuksi se vielä suoritti radan reunalla olleen ylimäärä aan  ja sai aamuruuan palkaksi.

Koiralla oli siis ihanasti intoa ja irtoavuutta, ohjaaja vain ei ollut tilanteen tasalla. Kiva, että koissu eteni kun torstaina tuntui ettei hommasta taas tule yhtään mittään. Onneksi ei menty eilen lappalaisten agivuorolla säätämään mitään vaan piettiin ihan rehellinen välipäivä kaikista reenauksista. Se tais tehdä Nemskulle hyvää. Huomenna jatketaan sitten kahren radan verran rallattelua.

Ei kommentteja: