keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Tokon vuoro


Kävin tiistaiaamuna muistelemassa tokoilua Tuijan, Karkin & Maijan kanssa (plus tietty omat koirulit). Paikkana Kaukovainion kenttä.

Merrin kanssa reenin seuraamista, ote ei koiralla herppaantunut laisinkaan - koska mulla oli nakinpala suussa Tein suht pitkiä suoria pätkiä, ja välillä siis syljin nakin suustani Mersulle.

Teimme myös luoksetuloja. Pallon kanssa pysähtyy nätisti, jämptisti. Mutta ilman palloa tulee epävarmana ns läpi. Pitäisi kenties vaihtaa suulliseen käskyyn? Mitenkähän sen sitten järkevästi osaisi opettaa? Ja mikä olisi hyvä ja jämäkkä käsky.

Tein myös ruutua. Tuijalla oli ruututörpöt ja mulla Mersulle tarvittava matonpalanen, namit ja naksu. Eli lähetin koiraa ensin läheltä ruutua keskelle. Merrin ruudun suorittamiseen kuuluu siis toistaiseksi vain se, että se juoksee ruudun keskelle jossa on se matto ja koskettaa mattoa tassullaan -> naks ja namilentää. Sitten koitin tehdä niin, että vein koiran kauemmaksi, käskin pysymään paikallaan ja menin itte lähemmäs ruutua. Jotta pystyin palkkaamaan sen kun se tuli ts meni sinne, tämä oli hivenen hankalaa. Joten sitten älysin pyytää Tuijan avuksi. Eli Tuija naksautti ja heitti namin kun minä lähetin koiran kauempaa ruutuun. Hyvin se sinne irtosi. Jatkossakin varmaan siis tartten avustajan... ja sitä mattoa voisi varmaan pienentää...

Noudossa tein sekä malttia että sivulle tuloa. Eli kun heitin kapulan niin palkkailin eka koiraa siitä, että se pysyi mun vierellä ja vasta luvalla haki kapulan. Kun koiruus toi kapulan niin jos ei tullut suoraan sivulle niin otin pari askelta taakse päin, jollion koira hokkasi mitä halusin siltä ja tuli sivulle. Äärimmäisen vinoon perusasentoon, mutta vähäniinkuin sivulle kuitenkin.

Lisäksi otimme reilun kolmen minsan paikallaolon, en mennyt piiloon. Tämä meni ihan kivasti. Koirakaan ei edes ennakoinut loppuistumista.

Nemin kanssa tehtiin parin minsan paikallaolo, perusasentoja, pikku seuruu pätkiä. Kaukoja (ei suurta välimatkaa, nami lensi joko istumisesta tai maahanmenosta). Noutoa eli naksuttelua kapulasta innostumisesta (kuonolla koskemisesta, pari kertaa taisi ottaa hetkeksi kapulan suuhunsakin). Sekä lelun kanssa nopeita istu - maahan -menoja (eri hommana kuin kauko-reeni).

Ei kommentteja: