keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Kolme vasenta kättä ja kaksi oikeaa jalkaa


Nemin agiharkat. Valmennusryhmän ekan pompsin vikat treenit.

Voe äly Agility on vaikeeta; "tää käsi niin kuin menis tuonne, ja sitten lähes samaan aikaan, mutta ei ihan, mutta niin kuin hetken päästä mutta kuitenkin ajoissa, toinen käsi ois niin kuin näin. ja samalla muttei kuitenkaan samalla hetkellä jalat menis niin kuin tuohon suuntaan vaikka kroppa näyttäskin tonne päin" Siis niinkuin HÄH?!? Sama uusiksi, ja vielä kolmannenkin kerran rautalangasta väännettynä -kiitos.

Kiitos, Mari, kärsivällisyydestäsi.

Ensin yhdellä hypyllä hypylle lähetystä niin, että koiran puoleinen käsi lähettää koiraa hypylle. Ja jossain kohtaa jalat kääntyy, mutta kroppa näyttää vielä eteenpäin. Ja sitten vaihtuu ohjaava käsi, jotta koira tietää kääntyä / tulla takaisin ohjaajan luo. Nemi lukee mua ihan hyvin, mutta minen vain osaa. Oli kyllä kerralla tyhmä olo eilen. Eli ne mun varpaat ei käänny sinne minne pitäs - tuli vähän sellainen liikutantunti-fiilis (minen nyt vain pysty tähän), josta en tiedä oliko se totta vai tarua. Siis että tuliko oikeesti rajat vastaan, vai kuvittelinko vain enkä siksi tehnyt kunnolla? Pitänee reeniä tuota yksikseen, jos saisi hahmotettua homman paremmin.

Sitten pieni ratatreeni: putki-aita-poispäinkääntövääntö-aita(-aita). Tääkin oli vaikee. Ekan hypyn kohdalla (ajoissa koska muuten koira lukitsi jo seuraavan hypyn), koira haltuun vastakkaisella kädellä. Vääntö hetken (tässä tapauksessa) oikeelle ja sitten samalla (eli oikeella) kädellä hyppy. Me lopetettiin tuohon, muut jatko vielä yhden hypyn lisää.
(oisko tässä reenissä pitäny peruuttaa jossain kohtaa? joo vissiin jos ois jatkanut viel sen yhen hypyn, jolloin ois peruuttanut koiran sille hypylle mille me lopetettiin ja sitten jatkanut ite etiäpäin ja ohjannut koiran sinne vikalle hypylle)

Sitten tuo sama niin, että otettiin yks hyppy lisää alkuun ja tehtiin putkella persjättö. Tällä kertaa keskityin kunnolla, joten saatiin heti suoraan nappisuoritus :)

Sitten tehtiin vielä ratatreeni, jossa otettiin käytännössä (mutta kuitenkin rauhassa palkaten) se peruutus ja koiran pysäytys & kääntö pienestä kulmasta mitä viime kerralla harkattiin (itse selkä kohti estettä, koiran pysäyttäminen ennen estettä ja palkkaus ja rauhassa ohjaus esteen yli ja matka jatkuu..).
Eli rata alkoi kolmella suorassa linjassa olleella hypyllä, joissa en saanut ottaa etumatkaa (höh), sitten mutkaputki -jonne koira lähti hyvin mutta minä saattelin ihan turhaa, kun olisin voinut mennä sukkana seuraavalle hypylle odottamaan (selkä kohti hyppyä). Siitä tuo pysäys-palkkaus-jutska, kääntö hypylle ja käskytys putkeen (eri kuin aiempi putki). Sitten ite putken suulta mukaan/matkaan kohti hyppyä, jossa leikkaus.

Hyvähän se on, että minäkin oppisin noita vartalo-ohjauksen saloja. Mutta on ne vaan vaikianoloisia.. toisaalta taas valssitkin olivat vaikeita kun niitä sillon aikoinaan ihan ekaa kertaa harjoitteli (heh, enhän minä osaa vieläkään niitä kunnolla eli ajoissa.. etten pysäyttäisi noiden menoa ;))


Agiliitelyn jälkeen käytin koirat vielä metsässä juoksemassa. Joten eiliselle tuli ihan hyvin kaikenlaista koirille (päivällä saivat nuuskuttaa Raahen rantoja ja kahlailla hieman meressä).


Ei kommentteja: