torstai 11. syyskuuta 2008

Kauko tekniikkaa ja muita tokotuksia



Tokotreeneissä en leikkinyt Nemin kanssa vaan annoin sen rääkyä kentän laidalla. Huuto yltyi aina siinä kohtaa kun oli mun vuoro mennä tekemään Merrin kanssa jotain..

Normaaliin tapaan aloitettiin paikallamakuulla.
Merri meni käskyllä heti maihin, mutta pomppas saman tien ylös (mikset antanut namia kun menin maahan?). Jätin koiran ja menin piiloon, jossa olin hetken ja palasin palkkaamaan koiran. Kun lähdin taas pois niin koira nousi.. menin pistämään sen takas maahan ja olin mökin kuistilla, osittain piilossa, loppuajan. Koira ei noussut tuona aikana. Mutta kun palattiin, ja olin ensin palkannut koiran maahan, niin sitten se nousi ennen lupaa. Olisi vain pitänyt vapauttaa se sieltä maasta...

Hyppy
Muuten hyvä, mutta vino loppuasento. Plus jäi aika lähelle hyppyä - eli vois harkata taas heittelemällä palloa jotta sais koiran irtaantumaan vähän kauemmas hypyltä.

Hyppynouto
Otettiin vähän malttia, eli että koira pysyis rauhassa mun vieressä (pidin kiinni kaulapannasta). Ja sitten kun katto mua niin käskin hakemaan kapulan. Hyppy ja haku ihan hyvät. Kapulan luovutusta en edes yrittänyt säätää nätiksi. Ts toi sen mun eteen (vinoon, eli ei eteen eteen kuten pk-koirat tekee) josta otin sen siltä ja palkkasin.

Liikkeestä maahanmeno
Hyvä seuruu, meni heti sukkana maahan. Pysyi kun kävin takana, mutta loppuasento oli vino. Niin ja menin ehkä turhan kauas koirasta kun palasin sen viereen (tää on mun säätöä, jos menen ihan sen lähelle niin koira nousee herkemmin ylös ennen lupaa).

Kaukot
Emma kertoi säännöistä ja tekniikoista. Harjoiteltiin maahan-seisomista. Merrin kanssa saa ottaa tosi rauhallisesti, jottei se villiinny ts tarjoaa ties mitä temppuja (mm kierähtelyä). Palkkasin jos nousi oikein seisomaan makuuasennosta. En edes yrittänyt mennä kauemmas tai mitään muutakaan. Merri rupeaa tuossa herkästi esittelemään kaikenlaisia taitojaan.

Lisäksi harjoittelin kapulan pitoa, sekä malttia että sitä että koira pitää kapulaa suussaan eikä välitä vaikka koskisin samalla kapulaan. Ei se kauhean hyvin kestä ..ts mun ei kärsi ottaa kapulasta kiinni, silloin koira tiputtaa kapulan. Mutta käsi voi lähestyä kapulaa ongelmitta. Tosin pitemmän päälle hieman kapula rupeaa pyörimään koiran suussa.

Sitten tein seuruu pätkiä. Muuten hyvä, mutta aina ei istu pysähdyttäessä. Sitten tajusin tekeväni väärin eli suoristin sen asentoa jos se pysähtyessä istahti (vinoon) ja sitten jollain kerralla ei enää istahtanutkaan. Eli erikseen ne suoristelu, suorat perusasento reenit ja erikseen seuraamiset. Jos teen tosi pitkän seuraamisen ilman käännöksiä tai rytmin vaihdoksia niin koira tarjoaa välille jonkun muun liikkeen. Kuten vaikka seisomisen. Minkähän mittainen pisimmillään avossa on yks pätkä seuruuta?

Ai niin. Ollaan mahduttu (koko ryhmämme on) talveksi tokoryhmään. Mutta kouluttaja vaihtuu, samoin harkkakaverit. Ryhmästä ja päivästä ei vielä mitään tietoa (mitä nyt että tokot on kuulemma torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin).


Ei kommentteja: