sunnuntai 27. elokuuta 2017

Yppäri ryhmis



Kesän viimeinen näyttelyreissu suuntautui Pyhäjoelle, tarkemmin sanottuna Yppäriin. Eipä oltu ennen ko paikassa näyttelyssä käytykään, vaikka useana vuotena olen pohtinut sinne ilmoittautumista. Näyttely oli lavatanssipaikka Merimajan viereisellä nurmikentällä. Keli oli vaihteleva, enimmäkseen kostea. 

Yppäriinhän ilmoitin koirat, koska yritin povata Kikille aluvillan tippumista, no se taika ei toimi Kikiin - tai se ei toimi jos sitä toivoo ... ;-) Nemin ilmoitin sinne mukaan, koska yli kymmenen vuotiaasta ei tarvinnut maksaa mitään. Muutoin en ehkä Hannu Talvelle olisi nuorta koiraa ilmoittanutkaan (Kikiä siis) - ai miks vai? No kun Nemi sai 18.2.2006 junioriluokasta Talvelta H:n, joten en kyllä sen kummempaa odottanut nyt nuorelle Kikillekään.

Yppärin näyttely oli kohdistettu ryhmille viisi, kuusi ja yhdeksän. Loppukehissä vitonen ja kutonen oli yhdistetty (=noin 30 rotunsa parasta koiraa, suurin osa vitosryhmäläisiä). 


"Musta. Hyvä pigmentti. Ihanne koko ja mittasuhteet. Oikea pään muoto. Hyvin kannetut korvat. Jäntevä runko. Hyvä raajaluusto. Kattava turkki. Normaali häntä. Hyvät suorat liikkeet. Vilkas käytös.
Suhtautuminen tuomariin: käsiteltävissä"

NUO ERI1 SA SERT PN1 ROP

"Musta. Hyvä pigmentti. Hieman kapea ja pitkänomainen. Aavistuksen pitkä runko, hyvät eturaajat, takaraajat voisivat kulmautua paremmin. Hyvä turkin laatu. Hyvä luonne. Ahtautta takaliikkeissä.
Suhtautuminen tuomariin: käsiteltävissä"

VET ERI1 ROP-VET


Palkintotoimistosta sai valita että ottaako pokaaleja, Showlinkin- vai Mustin&Mirrin-lahjakortteja. Otin jälkimmäisiä (saatiin niitä kolme kappaletta).

Eetu esitti koirat rotukehässä ja jatkokehistä minä vein Kikin sinne vitos-kutosryhmään ja Eetu Nemin näyttelyn parhaan veteraanin valintaan. Kumpikaan koiristamme ei sijoittunut, mutta molemmat esiintyivät ihan kivasti :-)

Yppärin serti oli Kikin seitsemäs... lisäksihän sillä on tältä keväältä yksi varaserti. Nemi valioitui aikoinaan viidennellä sertillään (heti kaksi vuotta täytettyään). Merrin aikana sertejä ei voinut kerätä, toisaalta sillä kesti aikaa pitkään ennen kuin alkoi pärjäämään näyttelyissä. 

Ei kommentteja: