keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Kikin sterkkapäiväkirja - päivä nro 1

Eilen illalla käytin Kikiä pienellä kävelyllä noin yhdeksän aikaan illalla. Käveltiin Kivipolkua pikkusen matkaa, siellä Kiki kävi pissalla. Kun hain koiran eilen eläinlääkäristä niin laskua maksaessani hoitaja sanoi, että viimeistään vuorokauden kuluessa pitäisi tulla pissa - mutta kakkaamisessa ei kannata ihmetellä jos kakkaa ei tule vielä ensimmäisen vuorokauden aikana, kun koira on kuitenkin ollut pitkään syömättä ja operaatiopäivänäkin saa vain hitusen sapuskaa.

Eli siis eka pissa - tsek :-)

Yöllä Kiki hieman huohotteli, hain sille vesikupin pedin viereen muttei se tainnut siitä juoda.
Yöllä myös heräsin jossain vaiheessa siihen, että koiran selkä oli mun selkää vasten <3 voi suloisuus. Enpä tiedä miten paljon Eetua häiritsi, että kaulurikoira oli meidän välissä :-D mutta olihan se söpöä että koira oli kömpinyt petiin nukkumaan.
Nukutaan siis vierassängyssä ts levitettävällä sohvalla, mistä tulee peti olkkarin lattialle niin eipähän ole vaarana että koira yöllä hyppäisi sänkyyn.

Tänäaamuna käytin koiran kävelyllä, jossa se käveli hitaasti ja hiljaa (ääneti) mutta oli kiinnostunut toisista koirista (istui ihmettelemään niitä) ja eläinten jäljistä. Koira pissas kolme kertaa ja teki myös kaksi pientä kakkakikkaretta.

Eka kakka - tsek :-)

Kävelyn jälkeen Kiki sai vajaan desin nappuloita ja hieman pedigree purkkiruokaa (eilen illalla se sai pedigreetä pari lusikallista). Ruokaan sekoitettiin ensimmäisen päivän kipulääkeannos (nestemäistä, annostellaan painon mukaan). Koira söi ruokansa innolla eikä nyrpeillyt vaikka oli tuo lääke mukana.

Ruokinnan jälkeen Kikille laitettiin kauluri takaisin ja se asettui pötköttelemään yhteen sen lempimakuupaikoistaan.


Ainiin, sellainen lisähuomio, että eilen pyrytti lunta - uutta lunta tuli varmaan sellaiset kymmenen senttiä. Eilen oli pakkasta ja tänä aamunakin mittari näytti jotain miinus viis astetta. Sääennusteen mukaan tässä pitäisi olla muutama päivä talvea - mikä olisi erityisen hyvä että päästäs ees hieman ulkoiluja ilman raparalleja.

edit 14:51

Käytin Kikin just päiväkävelyllä kun se tuli tuossa hieman kahden jälkeen sanomaan, että on hitokseen tylsää. Kierrettiin 848:n pyörätielenkki. Koira pissasi kaksi kertaa, söi hieman lunta ja oli kiinnostunut asioista (jäljistä, ohi liikkuvista ihmisistä) sekä osoitti muutaman kerran hieman piristymisen merkkejä kerjäämällä nameja (ei mitään tiitterää temputusta tai seuraamista tai vastaavaa). Koiraksi, joka on vuorokausi sitten leikattu se liikkunee ihan normaalisti - eli kävelee kyllä mutta varovaisen hitaasti. Lenkin jälkeen Kiki joi hieman vettä, annoin sille koirankeksin, minkä se söin halukkaasti ja sitten koiran harmiksi laitoin sille kaulurin takaisin.


edit 21:35

Käytin tuossa hetki sitten Kikin iltalenkillä, nyt kierrettiin ns pikkupäiväkotilenkki. Kiki pissasi kaksi kertaa ja kävi kakalla (kaksi pientä kikkaretta, jätökset ovat olleet operaation jälkeen ihan normaalin näköisiä - onneksi ei (ainakaan vielä) lääkkeetkään ole pistäneet mahaa löysälle). Iltaruuan koira sai joskus puol kuuden tietämillä, koira tuli kertomaan mulle, että sillä on nälkä.
Tosin koira ei ole äännellyt (eilistä piipityshetkeä lukuunottamatta) leikkauksen jälkeen ollenkaan, siis haukkunut tai "jutellut".

Yks Kikin pannoista on pujotettu tuohon kauluriin, ja mun alkuepäilyjen jälkeen se on ihan kätevä - ei tarvi söheltää niiden kaulurissa olevien muoviklipsujen kanssa. Kun vain avaa pannan lukon ja vetää kaulurin pois koiran päästä - toisinpäin sitten kaulurin takaisin laitto ja knaps vaan pannan lukko kiinni.

Ei kommentteja: