sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

(Liian) Pitkä lenkki

Eilen mietittiin, että mikä pitkistä lenkkivaihtoehdoista käytäisiin tallustelemassa päivällä Kikin kanssa. Sitten tuli mieleen, että "Entä jos?" käveltäisiin Tirinkylän sillalle, sieltä Kiiminkijoen yli ja toista puolta kylälle asti ja sitten pyörätiesillan yli takaisin joen "tälle puolelle" ja kotiin. Että kuinkakohan pitkä lenkki se olisi? Tarkkaa muistikuvaa matkan pituudesta ei ollut, mutta arvelu oli, että jonkin verran yli kymmenen kilometriä siitä varmaan tulisi.










Jaksaisinko minä? Siis särkyisikö jalka (tai selkä). Noh, onhan tässä nyt tehty niitä noin seitsemän kilometrin lenkkejä, että katsotaan miltä tuntuu ... jos tuntuu pahalta niin hieman ennen Tirinkylää voi vielä ihan hyvin kääntyä takaisin.

Eetu on joitain kertoja juossut ko lenkin ja minä olen käynyt sen joskus (vuosia sitten) pyöräilemässä, kävellen ei oltu tehty sitä ikinä.

Kävelyvauhti oli jotain hieman alle 5km tunnissa (vaihteli - keskiosuudella se oli neljä pilkku jotain ja alussa ja lopussa yli vitosen). Kävelytiet (mitkä koostuivat pyöräteistä ja autoteistä - sekä asfalttiteistä että sorateistä) olivat enimmäkseen sulia tai jopa kuivia mutta olipa siellä jäisiäkin pätkiä. Yksi soratie oli hieman hankala kun oli möykyiksi jäätynyttä loskaa.

Jossain hieman kymmenen kilometrin jälkeen vasen polvi rupesi hieman ilmoittelemaan itsestään ja niillä tienoilla, tai sen jälkeen, oikean jalan päkiässä / jalkapohjassa oli pieniä tuntemuksia, mutta oikeastaan yllättävänkin pieniä. Siis siihen nähden, että 6-12 kilometrin mittaisilla juoksulenkeillä (joita en ole käynyt enää aikoihin) jalka on "hajonnut" tosi kipeäksi jossain vaiheessa. Muistan viimeisimmäksi jääneen Kiiminkimaratonini (vartti mara tokikin) jossa jossain pari kilometriä ennen maalia jalka oli jo niin kipeä ettei sillä voinut juosta - hyvä kun kävelemään pystyi ...


Summa surum, polvi ei ottanut sen enempää lenkistä itseensä eikä oireillut lenkin jälkeen. Oikea jalka ei hajonnut lenkin aikana, sillä pystyi ihan hyvin tallustamaan kotiin asti - tai noh ehkä viimeisellä puolella kilometrillä se oli "lievä oireinen" muttei ollenkaan samalla mittapuulla kuin noilla aiemmin mainitsemillani juoksulenkeillä.

Lenkille kertyi pituutta 13,7 km ja se kesti 2h 50min.

Mutta. Lenkin jälkeen kotona oik. jalka äityi todella kipeäksi ja viime yö oli yhtä h*tiä. Nukuin joitain pätkiä - onneksi kuitenkin. En muista, että jalka olisi ikinä ollut näin kipeä. Mutta varmaan se on ollut. Tämä on nyt sellainen "muussijalka" potenssiin x. Jalasta on siis lähinnä kipeänä jalkapöytä ja kipu säteilee hieman siitä ympäristöönsä.

Ei kommentteja: