keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

A55

Kun se parempi kamera otti ja hajosi (peili irtosi) niin murehdin asiaa jokusen päivän ja sitten totesin, että kuvaaminen on kuitenkin edelleen semmosta puuhaa mitä haluan tehdä ja kaivoin vanhan kameran hyllystä ja lähdin sen kanssa räpsintäretkelle.

Perjantaina sovin treffit kaverin kanssa ja kävin kuvaamassa hänen belgejään.


Maanantaina pääsin vielä kuvaamaan kolmea mainota koiraa (nämä treffit sain sovittua mun eräässä fb-koiraryhmässä olleen koiramallihakuilmoituksen perusteella).Näistä kuvista tykkään tosi paljon, liikekuvatreenit onnistuivat hyvin tästä nopeasta kaverista. No joo, ylemmässä kuvassa koira vois olla hieman alempana ruudussa, mutta kaikkea ei aina saa onnistumaan täydellisesti.

Tämä toinen kaveri olikin sitten ihan älyttömän nopee :-o Siitä ei oikeen noi juoksukuvat onnistuneet, mutta siitä sainkin tosi hauskoja leikkikuvia :-)
Kolmantena kuvaamani koira oli kaksitoista vuotias suloinen mummokoira

Näissä kaikissa kuvissa on yhteistä se, että taisin ekaa kertaa kuvata tuolla kameralla niin, että en käyttänyt automaattista tarkennuspisteitystä (kamera antaa useamman tarkennuspisteen, mutta päättää mihin kohtaan kuvaa se milloinkin ne arpoo - tottakait niitä on voinut "asetella" haluttuun kohtaan, mutta liikekuvia otettaessa pisteiden paikat välillä vaihtuu kun kamera "tietää paremmin"). Mulla meni A900 kameran kanssa aika kauan ennen kuin opin ottamaan sillä (liike)kuvia kun siinä ei ole tuota automaattista tarkennuspiste ruudukkoa (monta tarkennuspistettä/ruutua), mutta kun opin sen logiikan niin totesin, että se on oikeasti aika kätevä ... joten sama kuvaustapa sitten tuolla vanhallakin rungolla.

Ei kommentteja: