torstai 3. kesäkuuta 2010

Vaihteeksi


..kenkä/jalka asioita.

McLarenithan laitoin periaatteessa jo vuosi sitten telakalle. Viime kesäiset lenkkari ostokset (Pinkit) olivat vaan aika suutarit. Siis jomman kumman kengän pohjaan tuli pian reikä ja kun kesä oli kohtuu kostea niin oli aika ikävätä. Plus kun kivenmurikat jne tuntuivat kenkien läpi. Siis tietty vaan vasemmasta tossusta kun oikeastahan ei mikään tunnu läpi sen muutaman sentin muurin takaa. Pinkit olivat edulliset ja ostin ne Prismasta. Mutta edullisuus ei paljon auta siinä kohtaa kun kengät hajoavat muutaman viikon käytön jälkeen. Siinä kohtaa ketuttaa että on maksanut suutariin kengän korotusmaksua n.70€.

Joten jossain vaiheessa Pinkit joutuivat roskiin ja kaivoin McLarenit taas käyttöön. Nuohan ovat varsilenkkarimalliset ja siksi aika kuumat kesällä. Plus pohja on kulunut jo molemmista kengistä, joten se terveys-juttu mikä niissä on joskus ollut niin on ollutta ja mennyttä. Kengäthän ne silti vielä ovat. Mutta jossain vaiheessa havahduin siihen seikkaan, että se oikianjalan kenkä on pikkaisen iso, sukka menee jalassa kiemuralle, jalka liikkuu ja tulee tosi helposti hiertymiä. Plus ihan viime aikoina kengällä kävely on ollut suorastaan tuskaisaa edellä mainituista syistä. Joten ei muuta kuin kohti kenkä kauppaa.

26.5. kävelin Rintamäelle (intersport tms) Ouluun ja itse kenkien kopeloinnin sijasta kerroin ongelmani/asiani myyjälle ja istuin tooliin kun tämä nuori herra palveli minua. Ei se kyllä (sekään) meinannut tajuta asiaani, että "ihan oikeesti kahden eri kokoiset kengät ja joo en sovita vasempaan jalkaan sitä 36 kokoista kenkää kun tarvin siihen isommat ja kyllä ostan kahdet parit.." Siis tätä normaalia säätämistä. Aattelin, että saan hyvät kengät kun sanon etsiväni juoksu/kävely-kenkiä. En sitten ruvennut korjaamaan kun heppu taisi luulla mun oikeesti harrastavan juoksemista Vaikka kyllähän mä joskus juoksen. Ja jos joskus jotain tekee niin ehkä se voi olla sillon harrastus? 

Noh laadusta, palvelusta tai jostain sai maksaa kun kengät maksoivat muistaakseni jotain 160€/pari. Lisäksi pistin elämän ranttaliksi ja ostin parit juoksusukat - saapa nähdä miten sitä kohta kaasutellaan uusilla tossuilla

Tossujen ostopäivänä vein oikianjalan kenkulin Respectaan korotettavaksi. Koska olin käynyt siellä ennenkin niin he jo tiesivät mitä halusin ja visiitti oli helppo ilman vänkäämisiä eli palvelu asiallista jne.

Eilen tuli viesti, että kenkä olisi valmis ja tänään kävin sen hakemassa. Korotus maksoi 49,50€ - mikä on siis 20€ vähemmän kuin tavallisilla suutareilla. Ja onnekseni ja ihmeekseni korotusta ei ole liimattu suoraan kengän pohjaan vaan sinne väliin ts kengän pohja näyttää siltä kuin yleensäkin lenkkareissa (kummallisine koho kuvioineen) eikä ihan sileältä niin kuin mun lenkkareissa yleensä.

Ja tuo yllä oleva on merkittävä juttu kun on kyse mun lenkkareista. En oikeesti muista olisiko mun oikianjalankenkä IKINÄ -korotuksen jälkeen, eli käyttökuntoisena- näyttänyt tuolta. Ja kaikenmaailman pika jne suutareilla ovat väittäneet että tuo olisi sekä mahdotonta että niin niin niin kovin vaikeeta.

Sitähän tämä tarina ei vielä kerro, että kuinka hyvät ne kengät lopulta ovat. Kaupassa kenkiä kokeillessa vasemman jalan kenkä tuntui tosi hyvältä, mutta se oikia ei ollu täydellinen. Mutta kun en minä usko ikinä täydellisiä tossuja löytäväni, niin toivottavasti noista ei nyt ainakaan mitään harmeja aiheutuisi.

Ei kommentteja: