tiistai 1. kesäkuuta 2010

Jotain hyvää, jotain huonoa


Aamulla oli Nemin agiharkat, koutsina tällä kertaa Mikko.

Ensinnä en meinannu keretä reeneihin, mikä aiheutti ketutusta ja paniikkia. Mutta niin vain lopulta olin reenuleissa paikalla.

Tehtiin jotain 24 esteen mittaista rataa. Alku oli veikeä. aita-aita-suoraputki, ja tää putki meni siis puomin alta viistosti. ja jos ite aiko keretä yhtään minnekkään niin oli syytä olla puomin toisella puolella. kun rata jatku sieltä renkaalle ja muurille. Hienosti meni tää alku!

Ts kepeille asti meni hyvin. Ekalle kerralla rupesin kait ajattelemaan seukki ohjausta liian aikasten kun koira tuli esteeltä pois. Sitten uusiksi parin hypyn takaa ja homma luisti jo paremmin. Tein keppien jälkeen ppk:n ja siitä takaahyppy ja aalle. A meni yhtä kertaa lukuunottamatta hienosti eli kerran koira ei kestäny mun hytky&kehuja vaan lähti esteeltä omineen.

Aan jälkeiseen jatkoon olin aatellu leikkausta. Siis en heti mutta kohta. Ei toiminu ku se hyppy oli liian kaukana ja tuli pyörimistä. Seuraava yritys valssin kanssa, siis valssi aiemmin. Ajauduin jonnekin ihan muualle ja tein ihan omat kuvioni hyppyjen suhteen - käskytin vaan koiraa esteeltä toiselle päämääränä joskus olla puomilla. Hyvin sain tuon tilanteen kehitettyä hatusta niin että harkka jatkui sujuvasti ts ilman että koiran kannalta olisi tullut takkuja. Puomi hyvä.

Sitten se aan jälkeinen hyppysotku uusiksi, tällä kertaa persjätöllä. Onnistui paremmin.

Sitten puomilta pari hyppyä, aalle (takana leikkaus, koira kesti sen ihan ok:sti). Aan ohitus ja luvalla liikkeelle, hypylle, kääntö pituudelle ja loppuun keinu.

Loppua otettiin palkan kanssa ja niin että mä en nysväillyt. Kannustusta kehiin ja koira teki keinun huomattavasti paremmin.

Koiraa siis palkattiin kontakteista. Melkeen joka kerta. Siis jos se teki ne hyvin. Kaks kertaa tais tulla esteeltä pois luvatta. Kerran aalta ja kerran puomilta. (radalla oli kaikki kontaktit kerran, ts a 2 kertaa) Koira ei myöskään meinannu lähteä esteeltä pois luvan saatuaankaan "saanko varmasti..?"

Kesälle muistettavaa:

- koiralle pitää kertoa kun se tekee väärin, esim just kontaktit. kertoa niin että se huomaa että sille on kerrottu (ny vaan häntä oli ylhäällä ja räyräyräy, koiralla sellainen vittu-mikä-mummo meininki)

- lyhyttä reeniä ja paljon palkkaa (irtoavuutta, keppejä ja kontakteja)

Mikolle & Marille nautinnollista -sopivan aksaisaa- kesälomaa!! Kiitos kauden reeneistä ja jatketaanpa taas harjoituksia "syksyllä"

Ei kommentteja: