torstai 10. kesäkuuta 2010

Ma toko


Maanantaiaamupäivänä tokottelin koirien kanssa Kuivasjärvellä, yhdessä Tuijan & kolmen göötin koplan. Taas oli häiriötä kerrakseen kun kentällä oli meidän kanssa yhtäaikaa joku jalkapallokoulu tms.

Sää oli poutapilvinen. Ei turhan kuuma.

Nemin kanssa reenasin jäävät (avo tyyliin, toimii hyvin), seuruuta, luoksetulon ja hieman enemmän noutoa. Mikä on nyt alkanut edistymään Nemi siis ottaa kapulan toviksi jo suuhunsa. Hetki on lyhyt, mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa. Vaikka pito on lyhyttä niin se on silti selvä edistyminen kapulan koskettamiseen tassulla/suulla. Nemi myös kantoi kapulaa pikkumatkoja.

Merrin kanssa taasen reenailin hieman enemmän. ja siitä myöhemmin lisää..

myöhemmin:

Sekaisin siitä mitä tein missäkin järkässä, joten tarinaa aihealueittain.

Ruutu.

Merri tallasi ympäri ruutua ja mietin mitä se nyt sekoilee. Mutta siellä ruudussa olikin myös Tuijan ruutumatto. Joten koira oli ihan jappas jappas, päätä nyt missä mun pitää tassuttaa. Että niinku Daa! ihan oikeinhan se koira teki kun kävi lyömässä tassullaan kumpaankin mattoon.. Pistin mattopalaset päällekkäin niin ei koiran tarvinnu arpoa kumpaan "ruutuun" ois menny.

Lisäksi koira meni maihin ruudussa aika sukkelaan - ja oli sitten pätevän näkösenä siellä. Että näin me ollaan tätä ennenkin reenattu ja tiedän kyllä mitä kuuluu tehdä. En muista minkä käskyn (seisomisesta) sanoin kun koira lykkäs maihin kun suun kerkesin avata. Odota käskyllä sain sen sitten seisomaan siellä (käänty eka mua kohti) ja siihen sen sitten palkkasin.

Aika äänekäs se on noissa ruutu-reeneissä. Hetsauksesta (yllytyksestä) ei ainakaan ekalla kerralla ollu iloa. Kait.

Matkaa en kauheesti pidentäny aiemmista kun se on se pieni väli minkä jälkeen koira rupeaa kysymään että meenkö varmasti tuonne..

Ai niin, senhän se myös teki. Että kun tein niin, että jätin koiran kauemmaksi ja menin itte lähemmäs ruutua lähettämään koira ruutuun niin koira otti ja pysähty mun kohalla. Tämä siis taas viittaa niihin viikon tai parin takaisiin tokoreeneihin missä harjoiteltiin luoksetulon pysäytystä tähän tyyliin --- joten Merri oli nyt sitten siinä harjotuksessa menossa. Että se keksii!!!

Tunnistusnouto.

Kyselytutkimuksen (Lapikas ja Tuija) tuloksena päädyin siihen, että en voi käyttää tunnarissa Merrille käskynä "hae", koska siinä tapauksessa Merri voi hakea/tuoda mulle mitä vaan. Ja toisaalta kuulemma koiran vireen pitäisi olla matalampi tunnarissa kuin mitä tavis-noudossa. Eka kerralla kun reenittiin tunnaria niin käskyllä "oma" ei tehnyt mitään. Nyt teki. Ja käytti nenäänsä. Muutaman metrin alueella se pyöri siinä metsän reunassa/ojassa. Ja toi mulle kapulaa. Yhtä siis vaan vein/piilotin. Ts kahta mutta yhtä kerrallaan. Vaihdoin välillä sen kapulan, hyvin se toi sen toisenkin. Tämä siis edistystä, että sen tikun ei tartte olla sama.

Loppuluovutukseen en kiinnittänyt huomiota. Ts ei otettu sitä liikkeenomaisesti.

Seuruu pätkiä, ihan jees. Tai no, koira edisti hieman. Yli-innokkuutta ilmassa. Vaikka oli hihnassa (ni edisti). Yritin tehä niitä täykkäreitä, mutta en tiiä menikö Päivin neuvomalla tavalla. Koitin myös kiinnittää huomiota siihen että menisin suoraan ja olisin suorassa.

Luoksetulo. Pysäys reeniä vapaampana kävelynä. Toimi ihan hienosti. Lisäksi koemaisemmin läpijuoksuja.

Jäävät. Pari kertaa. Ihan jees.

Kaukot. Takapalkalla. Vaihtelin mistä vapautan palkalle. Välimatka pari metriä. 1-2 vaihdosta. Ei hötkyilly yhtään.

Nouto. Ei karannu kapulalle, mutta luovutusasento tosi vino. Eli pitää reeniä lisää paljon sitä loppujuttua. Kyllä se sen kapulan hakee ku oon heittänynnä.

Ei kommentteja: