tiistai 15. kesäkuuta 2010

Tasapaino - käytäntö


Juu, kävin siis perjantaina testailemasa torstain luennolla kuulemiani asioita käytännössä. Oltiin neljän koirakon ryhmässä. Siis olin paikalla Nemin kanssa. Riitta Kivimäki opasti henk koht jokaista vuorollaan erilaisten harjoitusten saloihin.

Ensin Riitta kävi koiran läpi. Siis katsoi koiran kropasta suoruuden. Jos siis olisi ollut vinoutta niin ilm harjoituksia ei olisi voitu tehdä. Nemi osoittautui suoraksi koiraksi, joten ei sen suhteen häikkää. Lisäksi Riitta hieman tutki muutenkin koiraa. Nemi oli varsin epäileväinen joonas tässä - toisaalta kun täysin outo ihminen tulee "lääppimään" ilman tutusteluja ensin niin onkos tuo kummakaan (vrt koiranäyttelyt joissa olen tukemasa koiraa, enkä anna koiralle tilaisuutta päästä tilanteesta pois). Riitan mielestä tämä koiran sluibailu tarkoitti sitä että koiralla ei ole lihaksia kun se on ihan spagettina ts heiluu kuin korttitalo.

Vastakkaisten jalkojen nostelussa selvisi, että koiralla voisi olla parempikin tasapaino. Sitä siis reenimään jatkossa. Nostot siis lyhyitä eikä turhan ylös jalkoja.

Ennen kisoja/reenejä nostoja n.10 molemmin puolin - muulloin n.15


Reenimme myös:

- peruuttamista

- kuulimme ohjeita rangan taivutuksiin (namin avulla)

- jumppapallolla ja pehmytufoilla (takajalat, etujalat, koko koira)

- istu-maahan-seiso (takajalat pysyvät paikoillaan)

- kuulimme ohjeita mäkitreeniin (tosi hidasta menoa, esim namin avulla. 3metrin matka hyvä alkuun. sekä ylös että alas)

- tassun anto (etujaljojen nostelu)

- jalkojen välissä pujottelu, "ympäri" (molemmat suunnat)

Kysyin Riitalta ruokinnasta. Riitta kokeili Nemiä ja totesi sen hoikaksi, ehkä turhankin hoikaksi. Rupesin sitten miettimään, että ehkä se ruuan vaihdos steriloinnin jälkeen tavis-nappulasta light-nappulaan ei ollutkaan hyvä juttu. Kun koira tarttis enemmän kaikenlaista jotta jaksaisi tätä aktiivista lajia/elämää ja että lihakset pysyisivät yllä ja kehittyisivät.

Joten nyt pähkään sitten että jatkanko noilla nappuloilla ja lisään sekaan lihaa tms jotain muuta sorttimenttia vai vaihdako eri tyylin nappuloihin vai mitä kummaa teen. Kun ei pelkkä jumppa ja lisälenkitys auta koiran "kuntoutuksessa" - tarviihan se koira sitä polttoainettakin minkä avulla kehittyä ja mitä käyttää energiana kaikessa touhussa ja lihasten kasvatuksessa.

ja jatkan tän paapatuksen kirjoittamista ehkä huomenna.. ny kotiin ja koirien kanssa lenkille ja reenaamaan

Ei kommentteja: