maanantai 28. kesäkuuta 2010

Tolppatörpöt


Kävin eilen hallilla. Merrin kanssa enimmäkseen tokoilin. Loppuun otin sille pari palkallista eteenmenoa (asia mitä reenitään aina ku käyään kentällä/hallissa) aksapuolen juttuna, muutoin Merrillä oli toksuilta.

Ensin raivasin esteitä syrjään toiselta puolen hallia (keittiön läheltä), jotta sain tokotustilaa. Tuon aikaa koiran ois pitänyt pysyä paikoillaan (hallin toisessa päässä oli yks koirakko reenimässä kontakteja yms), mutta muutamaan otteeseen sain komentaa koiran takaisin maihin kun se otti vähän omia vapauksiaan.

Rakensin kentälle ruudun. Kävin muutama viikko sitten ostamassa kukkapurkit Tokmannilta tätä tarkoitusta varten. Aiemmin käytin jotain hillo/jugurttipurkkeja ruutumerkkeinä. Ei mennyt reenit ihan nappiin, ts Merri haukkui aika paljon. Plus se kuvitteli, että nyt ois reenitty merkille lähetystä. Kiersi siis vasemman etutörpön taakse ja jäi siihen seisomaan paikalleen (ja huutamaan). Jos se ei kelvannu ts käskytin edelleen koiraa ruutuun niin sitten se otti ja siirtyi vasemman takatörpön taakse että "Tännekkö sitten jos tuo äskönen ei kelvannut".

Joskus mä en tiedä pitäisikö mun itkeä vai nauraa tuon koiran kanssa ...

En kyllä edes muista milloin olisin viimeksi reenannu tuon kanssa merkille lähetystä. Jota toki on reenitty, se osaa sen hyvin. Vissiin vähän liiankin hyvin..

Noh, sain mä koiran menemään joitakin kertoja sinne ruutumatollekin.

Lisäksi tein kaukoja. Maasta istumaan nousussa meinasi olla ongelmaa, mutta sain sen kuitenkin toimimaan, jollainlailla.

Noutoa, pari sellaista, että jätin koiran istumaan ja laitoin kapulan jotain 3m koirasta eteenpäin maahan ja menin ite vastakkaiselle puolelle (n.3m) ja käskin koiran sitten hakea kapulan (ts tuoda sen mulle). Toi ihan nätisti ja tuli niin hyvin sivulle kuin osaa (=vielä hiottavaa, mutta on parantunut kovasti). Lisäksi kerran (vai kaks) otin koiran sivulle, heitin kapulan, otin askeleen tai kaks taaksepäin, käskin koiran sivulle ja käskin sitten hakemaan kapulan.

Tein myös pari pysäys luoksetuloa namimunan avulla, ei pysänny sil ehkä ihan niin tismallisesti kuin pallolla (jolla en reenannu siksi kun en löytäny sitä reenirepusta). Ja lopuksi vielä yks läpituloluoksari (heitin namimunan taakseni kun koira oli tulossa kohti).

Tosi hyvä mieli jäi reeneistä. Ruutu oli aika äänekäs, mutta vaikka siinä koira teki omiaan niin se oli kuitenkin kovasti tekemässä ja ajattelemassa. Mutta etenkin noutoon olin tosi tyytyväinen

Ei kommentteja: