keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Sääski-aksa


Kävin eilen illalla koirien kanssa kentällä. Oli poutapilvista, n.14 astetta lämmintä ja miljuuna hyttystä. Toisia koiria ei kentällä näkynyt, joten sain vallottaa molemmat kentät ja reeniä sen verran ku kivalta tuntui.

Koska mulla ei ole konttiin avainta (enkä toisaalta tiedä kuinka ovivammanen oisin ees sen aukasun & sulkemisen kanssa..) niin reenasin niillä esteillä mitä kentällä valmiiksi oli: putket, kontaktit, kepit ja rengas.

Pujottelua palkalla. Lähetin koiria jostain kymmenestä metristä esteelle. Ja jäin seisomaan itte paikalleni. Molemmilla koirilla oli tosi hyvä imu esteelle! Yhellä kerralla Merri juoksi suoraan palkalle, en välittäny siitä vaan otin uusiksi joka meni hyvin.

Nemille pujoa myös putken kautta. Sekin sujui näppärästi.

Nemille ensin takakentällä tätä pujo-juttua ja sitten pelkkää puomia pari kertaa. Tosi hyvin meni. Vauhdilla ja teki suoraan 2:2set ilman mitään korjaus liikkehiä. Juoksin itte reippaasti esteestä ohitte.

Toisella kentällä reenasin sen kanssa putki-rengas-a pätkää jossa koiralla oli niin kova hinku aalle, että rengas jäi välillä suorittamatta kokonaan. Joten rupesin hieman painokkaammin ohjaamaan sitä sille renkaalle. Että se kanssa ennen ku pääsee aalle. Kertaalleen koira pääsi karkaamaan tuosta reenistä sinne aalle ja ku mä olin siellä jossain niin koirahan tuli aasta läpi. Ja koira "sai kuulla kunniansa" tuosta hyvästä - seuraavalla kerralla se jäikin aan harjalle kuikuilemaan, että saankohan mää tulla alas ollenkaan. Että jospa se jotain muisti siitä kurinpalautuksesta. Vaikka tietenkään tuotakaan en haluaisi että se jää sinne norkuamaan. Loput kerrat aa sujui taas ihan nappiin.

*On se vaan sellainen raikulipoika (ts tyttö)  tuo meijän Nemi..

Lisäksi Nemille putki-puomi pätkää mikä meni vauhilla ja koira edelleen muisti alastulon oikein. Kehuin koiraa ja kävin palkkaamassa namilla ku koira napotti oikiassa paikassa (siis annoin namin koiran suuhun), piätytin sitä vielä hetken paikallaan ja hytkyskelin ja sitten vapautin vielä eessä oottavalle palkalle. Tämä reeni tehtiin 2-3 kertaa.

Ja siinäpä ne Nemin reenit olivatkin siltä illalta.

Merri teki pujon lisäksi muutaman kerran rengas-puomi, putkeen irtoamisia, aan ja tuota samaa putki-puomi juttua kuin Nemikin. Tosin juoksukontakteilla. Merri lähti yllättävän kaukaa putkeen ja juoksi vauhilla sen puomin. Toi meni ihan sikahyvin - ku pystyin leijeröimäänkin ja kaikkee. On se "mummo" vaan melkonen.

Kivat reenit oli , vaikka hyttyset hieman häirittivät hubailua.

Ei kommentteja: