perjantai 18. kesäkuuta 2010

Toko-epikset


Kävin eilen Nemin ja Merrin kanssa tokoepiksissä Haukkukeitaalla. Nemin kanssa osallistuin mölliluokkaan ja Merrin kanssa avoimeen. Tuomarina toimi: Sirja D.

Pisteet eivät olleet kovin häävit, tuomari oli aika tiukka, ja toki suorituksissa oli kaikenlaista mistä pisteitä tiputtaa. Mutta. Minä olin tosi tyytyväinen koirien tekemisiin!

Nemi - mölliluokka

Luoksepäästävyys 10

- istui kuin tatti, ei noussu seisomaan eikä mitään kun tuomari kävi juttelemassa ja koskemassa koiraan

Paikallaolo 8

 - meni maihin vasta toisella käskyllä. Muuten ei valittamista

Seuraaminen kytkettynä 7,5

- Aivan täydellistä seuraamista. Hyvä tiivis paikka ja loistava kontakti. Kunnes ehkä 3 metriä ennen loppua mielenkiinto karkasi muualla ja rupesi jotakin haahuttamaan. Olin silti tosi tosi tyytyväinen - Nemi esitti sitä mitä osaa pitkän aikaa

Liikkeestä maahanmeno 7

- Ennen kehää otin tätä eikä koiralla ollut muka hajuakaan mitä piti tehdä. Teki liikkeestä istumista ja seisomista... joten kokeessa tein tuon hidastetusti ja vartaloavuin. Ei harmita, parempi nuin kuin väärä liike. Reenimässähän sitä vain oltiin.

Luoksetulo 8,5

- Tuli tosi hyvällä vauhdilla! Mutta rupesi räksyttämään kesken matkan eikä tullut kunnolla sivulle. Ihan ihme homma, siis tuo ettei tehnyt loppua kunnolla. Vauhti kyl kiihdyttää koiran huutoon sen nyt periaatteessa tiedänkin. Vaikkei se ennen luoksarissa ole tuollain huutanut...

Kokonaisvaikutus 7

"Pirteää ja iloista tekemistä, mutta äänekkyys laskee kokonaisvaikutusta".

yhteispisteet 95,5/120



Merri - avoinluokka

Paikallaolo 6,5

- Merrikin tarvi tuplakäskyn maihinmenoon ja se oli viel hidas.. Sanoin liikkurille, että jos Merri nousee istumaan kun oon piilossa niin kertoa mulle että voin tulla palauttamaan koiran maihin - pisteillä ei mitään väliä, ennemmin kunnon koemainen reeni. Jännitin siis piilossa ja yritin kuulostella, että mitä mitkin äänet ovat "kutsuukohan joku mua". Mutta ei vissiin kutsunut. Merri pysyi maassa koko 3min mitä oltiin piilossa. Ja ei noussu ees kun palasin koiran viekkuun vasta kuin käskyllä!!! I AM SO SO SO HAPPY!!!  Noh, koirahan oli ollut levoton ja vinkunut, varsinkin loppuosasta paikallamakuuta. Että kaippa sitä vinkumista pitäisi jotenkin ruveta työstämään, siis vinkumattomuutta, voi olla aika pitkässä piimässä se homma. Mutta ennemmin silti vinkuva koira joka pysyy paikallaan kuin vinkumaton joka ei pysy - jos niin kuin valita pitää

Seuraaminen 5,5

- Tää oli ihan älyttömän magee. En voi sanoin kuvata kuinka tyytyväinen olen Merrin eiliseen seuruu-suoritukseen. Huutomerkkejä voisi laittaa loputtomasti. Siis koe oli Okk:n tokokentällä, paikassa missä reenaa ziljardi koiraa joka viikkoa tokoa ja muutakin. Siellä on ihan varmasti hajuja ja namunmurusia. Mutta mitä tekee Merri? Haju kuningatar, nälkäisistä nälkäisin joka voi aina etsiä ja löytää ruokaa jostakin.Merri pysyy hyvässä kontaktissa koko kaavion ajan. Se meininki mitä ollaan talven reeneissä haettu pysyi kaikki ne pysäämiset ja käännökset, juoksu seuruun ja tavallisen. JESS!!! Joku käännös oli huono, varmaan vasemmalle kääntyminen. Nyt tuli täyskäännöksestä kehuja (mikä joskus on menny huonosti, mutta mitä on reenattu viime aikoina). Perusasennot vinoja, mutta sen nyt tiiänkin. Teki kuitenkin istumiset pysäyksissä mikä oli ehdottomasti plussaa - aina kun ei niitä tee. Koska toi meni noin upeesti, niin heitin koiralle pallon. Siis palkkasin pallolla heti suorituksen jälkeen. Joten se tiputti pisteitä. Mutta siis oikeesti. Mitäpä pisteistä kun on harjoituskokeessa

 



Liikkeestä maahanmeno 10

- mitäpä tähän voi enää kommentoida? seuruu hyvä, tippu maihin käskyllä, kesti sekä edessä että takana käymisen, nousi viekkuun ekalla käskyllä

Luoksetulo 5

- Hups. Ohjaaja "nukahti". Odotin, että liikkuri ois sanonu "käsky". Mitä se ei tietty sanonu. Joten tuli vauhdikas läpi juoksu. Otin uusiksi, mutta Merrillä ei ollut aikomustakaan pysähtyä. Kuten arvasinkin niin se käsimerkin työstäminen on niin vaiheessa... eli tässä liikkeessä ei yllätyksiä (hyviä tai huonoja).

Liikkeestä seisominen 6

- koira lähti ensin hyvään seuruuseen, mutta hiukka ennen tai aikalailla samaan aikaan kun liikkuri sanoi "käsky" niin Merrin ote alkoi herppaantumaan. Sanoin koiralle "Merri", jolla sain sen takaisin ruotuun ja sitten melko heti perään "seiso". Seisoihan se ja kesti takana käymisen (!!!!), mutta ennakoi istumisen. Kuulemma olin tehnyt kädellä pienen liikkeen samalla kun sanoin sen seiso-käskyn. Vaikka tässä oli kaikkea tuota säätöä, niin olen tyytyväinen että huomautin Merrille kun se meinasi ruveta nuuskimaan tms ja sitten kuitenkin se teki sen liikkeen likipitäin niin kuin kuuluukin. Koko meidän tokokoeuran ajan oon aina "pelänny" näitä jääviä, kun Merri on niin monta kertaa sotkenut nuo liikkeet toisiinsa. Ja sitten kun tehty näitä avomaisia harjoituksia niin se paikallaan pysyminen kun käyn takana on ollu älyttömän vaikeeta - varsinkin seisomisessa. Joten en voi olla kuin tosi tyytyväinen eilisiin suorituksiin!

Noutaminen 0

- sanoin valmis ennen kuin olin sanonu koiralle "paikka". Koira lähti hakemaan kapulaa samantien kun olin heittänyt. Tein  toisen kerran, sanoin "paikka" koira varasti silti. Tein kolmannen kerran ja pidin koiraa pannasta jolloin se tietty ei voinu varastaa - haukkui kuitenkin kapulalle. Vauhti oli hyvä ja luovutuskin melko hyvä.

Kauko-ohjaus 0

- Koira oli ihan ulalla. Kun kolmannellakaan käskyllä ei noussut istumaan menin parin metrin päähän koirasta ja sain sen siitä ylös.. Vissiin on tullut reenattua tätä viime aikoina ihan liian lyhyeltä matkalta. Kun oon ottanut vaan niitä yksittäisiä tai kaksittaisia vaihdoksia ja opetellut sitä takapalkkasydeemiä. Olipa outoa ja toisaalta opettavaista - kaikissa avon kokeissahan Merri on saanut kaukoista aina tosi hyvät pisteet ja oon luullut tuon olevan sen ns varma liike..

Hyppy 5

- Huusi, ja istui vasta toisella käskyllä. Aivan ihme juttu tämäkin. Mutta alkoi kyllä huomaamaan, että Merrin vire katosi loppuosassa koetta.

Kokonaisvaikutus 5

- minä mokasin kun roikuin koiran pannassa. pelkäsin että se joko huutaa tai alkaa nuuskuttamaan. ja tekihän se näitä silloin jos annoin sen vaan olla plus yritti lähteä kehästä. jossain välissä koetta koiraa rupesi mangneetin lailla kiinnostamaan jokin tai joku kehän ulkopuolella sain komentaa sitä aika voimakkaastikin että se ei ois karannu samalla kun koira huusi/murmutti.



kokonaispisteet 92,5/200

Ei kommentteja: