perjantai 4. kesäkuuta 2010

Päivin tokovalmennus, osa5


Keskiviikkona oli taas toksuiltapäivä, tällä kertaa tokoteltiin hallissa. Ihan kiva niin, koska pihalla oli paahtava helle ja sisällä hivenen viileämpää.

Meillä oli varsin onnistunut tokottelukerta ja kotiin tultuamme Merri paineli (syönnin jälkeen) makkariin sängyn alle nukkumaan - se on sen mielestä kaikkein paras levähdys piste. Kutsumme sitä "onnellisen hännän" paikaksi - Merri kun painelee reissujenkin jälkeen sängyn alle niin, että häntä vaan pilkottaa sängyn alta.. noh, mutta siihen tokoon. (tää vaan sillä, että kiinnitän mä Merrinkin joihinkin toimintoihin huomiota - ja vaikka Merri tokossa oli reippaalla tuulella niin vissiin se tunnin toimintatuokio tuotakin koiraa hieman väsytti..)

Reenasimme:


  • seuraamista

  • paikallaoloa

  • ruutua

  • jääviä

  • hyppyä

  • hyppynoutoa (puu)

  • luoksetuloa

  • perusasentoa (peilin avulla)

  • temppuja

Ja kerron aiheesta lisää myöhemmin.

Reeneissä tehtiin ohjatusti seuraaminen ja paikallaolo. Lisäksi sain kouluttajalta neuvoja ruudun reenaukseen. Muut jutut puuhastelin ittekseni.





08.06.2010 klo 12:51

Paikallaolo:

maaten, olin piilossa. koira pysyi - jee! piippasi tosin hieman. mutta ennen kaikkea ei noussu istumaan! Sain neuvoja miten voisin opettaa koiraa hieman hiljaisemmaksi - jos sille tielle lähen niin tie on varmasti pitkä ja kivinen. Mutta jos saan koiran pysymään halutussa asennossa ensin varmemmin niin eipä anti-piippi opetuksestakaan varmasti mitään haittaa ole

Seuraaminen:

Ensin tein ittekseni pienempiä pätkiä ja sitten tehtiin käskytetty kaavio josta kouluttaja antoi kommentit. Jotka olivat: koira loistava, ohjaajassa parantamisen varaa. Mutta mutta, Merri teki ihan unelma seuruuta Ainoastaan täyskäännöksessä katse herpaantui kun koira jäi hieman jälkeen/irtosi sivummalle.

Jatkoon neuvoksi: joko pitäisi opetella täyskäännöksiin sellainen teputusaskellus, mikä ei tietty saisi sitten valmiina olla niin selkeä eikä tahti hidastua/pysähtyä tai sitten opettaa koira tulemaan täykkärin aikaan nopeemmin - esim heittämällä pallo vinoon. Lisäksi mun pitäisi kulkea suorempaan, nyt tein aivan ihme kiemuran ja en saisi tuijottaa koiraa ts pää ei saisi olla vinossa. Aina vain tuo sama virhe kuin mitä koko sinä aikana kun toksua oon harrastanu. Voi minnuu, koira kyllä oppii asioita mutta ohjaaja ei..

Ruutua: Tehtiin iteksemme. Mutta Päivi oli nähny .. joten saatiin hyviä neuvoja. Elikkä, koiralle voi hankkia imua ruutuun hetsaamalla sille sitä "ruutu-ruutu ruutu". Siis että hakee koiran ruudusta ja kuljettaa (pannasta pitäen) kauemmaksi ruudusta ja koiran pitäs olla ihan intona menossa kohti ruutua. Lisäksi voin harjuuttaa sitä pidemmältä matkalta ruutuun irtoamista niin, että jätän koiran kauemmaksi ja olen itte lähempänä ruutua kun "lähetän" koiran ruutuun. Ai niin, ja koira käskyllä seisomaan ruutuun - ei maihin niin kuin olen tähän mennessä tehnyt. Ja malttia siihen ruudussa seisomiseen, sinne vaikka palkkaaminen.

Jääviä:

Joku kerta meni istumiseksi. Joo-o, ollaan me sitä joskus reenattu sitä istumistakin. Mutta ku onnas ni onnas, takana käymisineen kaikkineen. Nämä tehtiin vaan kerran tai kaks.

Hyppyä:

Pari kertaa koko liike. Hyvin meni.

Hyppynoutoa:

Ohjaajalla vaikeuksia kapulan heitossa. Koira super-innokas ja tehokas. Toi jopa kapulan hienosti sivulle. Taisi olla vire kohdallaan tai jottain...

Luoksetuloa:

Läpijuoksuja ja pari stoppia. Merri yhdisti tähän myös hypyn.. tylsä sitä vaan pelkästään on suorintatietä luoksetulla...

Perusasentoa:

Peilin avulla. Jotta en kattonu koiraa vaan etiäpäin. Hyvin se koiruus siinä napotti.

Ja lisäksi siis ihan vaan jotain hopotustemppuja jottei oltas jouten oltu.

Ei kommentteja: