tiistai 31. maaliskuuta 2009

Pari pätkää, hyvää ja huonoa


Nemin agilityharjoitukset ma-iltana (30.3.) aloitettiin hyppelyharkalla (yksi putki ja useita hyppyjä). Piirrosyritelmästä tuli vain yritelmä Nauru

Mä olin hitusen pihalla jossain kohtaa reenejä, mutta Nemi, se kulki tosi hyvin! Ei moitteensijaa sille. Eka rata oli aika iisi pyöritys, toisella oli jo tekemistä. Esim sama alku kuin ed radassa, mutta ei saanutkaan mennä putkeen vaan piti jatkaa viereiselle hypylle. Tuo onnistui hyvin kun otti ajoissa vastakkaisen käden avuksi, mutta hetimiten hypyllä vaihtoi ohjauskäden taas koiranpuolimmaiseksi - kiitoksia Jukalle neuvoista!

Toinen pätkä oli tällainen periaatteessa simppeli. Kaikki on helppoa teoriassa...

Eli oletin, että koira hakee pujottelun hyvin, mutta ei se mitään hakenut. Vasta kuin sitten kun Kirsin neuvosta menin ottamaan koiran putkesta ja sitten lähettämään pujoon, eli suomeksi sanottuna enemmän avuksi. Sitten toimi pujokin ihan hyvin! (enää ei hidastele onneksi niin kuin jokin aika sitten, tosin ei ole ihan vielä niin nopeakaan pujossa kun parhaimmillaan on ollut). Puomille lähti ihan hyvin, mutta pysähtyi liian ylös. Joten koira vähin äänin pois esteeltä ja puomia uusiksi. Koiralla aivojyvät jylläsi kun se koitti hakea oikiaa pysähtymispaikkaa. Lopuksi pistettiin koira hihnaan (kiitos Kirsi!), jotta saatiin tutumpaa ja oikiampaa suoritusta aikaiseksi (eli yksittäin ja palkalla). Lopussa, eli koira puomilta ilman putkessa käyntiä hypyille, ei ollut mitään ongelmaa.

Ei kommentteja: