tiistai 17. maaliskuuta 2009

Aksu maanantai


Olen tässä odotellut ja odotellut inspiraatiota piirustella eilisiä ratoja. Siis Merrin harkkoja ja Nemin harkkoja. Koska inspistä ei näy eikä kuulu, niin pari sanaa harkoista sitten muuten vaan.

Merrin harkoista myöhästyin vähän. Toiset olivat jo tutustumassa rataan kun pölmähdin paikalle (metsäretkeilin koirien kanssa, piti saada ainakin Mersu kakkaamaan ennen halliin tuloa). Rata vaikutti kimurantilta. Varsinkin alku. Joka jäi vähän niin kuin "herran haltuun" rt:n yhteydessä Nauru

Kuitenkin minien suorittaessa rataa mieleeni välkähti ohjaustapa mikä voisi Merrille toimia. Ja niinhän se sitten toimikin. Eka kerta meni hyvin, mutta kun myöhemmin radalla tuli suttura niin alkuunhan sitä oli palattava. Jolloin homma ei enää mennytkään niin hienosti.. mietin, että mikäs tässä nyt oikein vaivaa. Koira siis irtosi kolmoshypyn (venkuraattorikohta) jälkeen takaisin kakkoselle nelosen sijasta. Jarmo sitten oivalsi, että ekalla kerralla olin pysynyt tosi lähellä kolmosestettä, jos hitusenkaan liikuin siitä kauemmaksi niin koira haki heti sen kakkosena olleen renkaan. Sikäli mikäli tietty oivallista, että Merri i r t o s i - irtoamisista pitää olla aina onnellinen. Varsinkin kun ohjaus"vika" on kuitenkin aina itsessä.
Mää en ny oo ihan varma oliko se juttu mikä tehtiin kolmosella twisti, vai joku muu vai joku vallannimetön Kieli ulkona

Vikaohjauksia radalla aiheutti oma huono muistini, että mitkä hypyt olivatkaan takaahyppyjä jne Nolostunut Sekä totaalinen ajatuskatkos kuinkas se valssitehtiinkään. Mitkään sylkkärin tapaiset työnnöt ei toimi Merrillä jos  vauhti on hitusenkaan hidas. Jos nyt vauhdistakaan. Tulee töks töks töks.

Enimmäkseen olin kuitenkin Mersuliinin menoon varsin tyytyväinen. Cool



Nestorin treeneissä oli molemmat kouluttajat paikalla ja tehtiin kahta eri hyppy-putki treeniä. Aloitimme Jukan puolella olleella syheröllä. Nemi ei keskittynyt tekemiseensä kunnolla ja toisaalta mun rt oli puolihuolimaton oletus, joka kusi heti alkuunsa. Siis sinällään n.10 esteen harjoitus ei ollut vaikea (Merri olisi mennyt sen suit sait sukkelaan), mutta... Minulta edelleen pääsee unhoittumaan, että Nemi hyppää kauemmaksi kuin Merri jos en käskytä ajoissa - ja se myös ettii esteitä edestä päin eli irtoaa sinne jonnekin jos sitä ei käännä...
Jotenkin kutenkin saatiin harkka tehtyä, mutta itseeni en ollut tyytyväinen. Parempaa suunnittelua nainen! Ja topakampaa menoa. Niin kerta. Koska aika on rajallaista ja koska Nemi vaikutti siltä että tauko on paikallaan niin ei kuitenkaan jankattu rataa nollaksi asti.

Toisella puolen Kirsin valvovan silmän alla tehtiin hieman suoraviivaisempi harjoitus. Jossa alussa oli minulle aina vain tärkeää ohjausharjoittelua; kumpi käsi aloittaa näytön, missä kohti olen, milloin käännyn ja vaihdan kättä? (oikea aloitti ja vasen jatkoi) Eka kerta meni pieleen, ensinnäkin olin pistänyt koiran väärään kohtaan odottamaan.. Kun Kirsin kehotuksesta siirryin kauemmaksi 2-hypyltä ottamaan koiraa vastaan niin sillä oli tilaakin suorittaa se hyppy Nolostunut Pari hyppyä ja sitten mutkaputki kauimmaisesta päästä sisään. Ensin "päästin" koiran liian varhain vastakkaisesta kädestä putkeen, käsky oli liian ajoissa tms, niin koira kääntyi vasempaan (eli väärin) päähän putkeen. Seuraavilla kerroilla meni jo paremmin. Sitten oli hyppy, jonka kohdilla ohjaava käsi oli ekalla kerralla huolimattomasti, joten Nemi tuli hypyn ohitse. Putki - aita - leikkaus - aita - aita (maali) sujuikin jo nätisti. Tämä harkka tehtiin extrana vielä, ja se meni "nollana".
Kiva, että saatiin loppuun sujuva suoritus Hymy

Lopuksi vielä jätin koiran paikallaoloharjoitukseen kun kerättiin esteet pois. Eli käskytin koiran maahan keskelle hallia (laitaan toki). Ja siellähän tuo napotti, meiän pikku-Rantaplan Pusu

Ei kommentteja: