maanantai 23. maaliskuuta 2009

Keno-vino


Eilen tokotreeneissä oli kenraaliharkat niille, jotka osallistuvat viikon päästä Okk:n järjestämiin virallisiin tokokokeisiin (muutamia koirakkoja Merrinkin ryhmästä siis).
Me muut teimme haluaviamme asioita, jonkun myös liikkuroituna. Merri oli vähän "niin ja näin" -tuulella, joten otin suht varman liikkeen tarkastelun alle. Eli liikkeestä maahanmenon (avo-tyyliin). Muutoin se menikin ihan hyvin, mutta Merrin makuuasento on hirmu vino. Menee salamana maahan, pysyy kun käyn edessä ja takana. Mutta se asento. Eli perusreeniä ja palkkaa vain hyvästä asennosta.
Perusreeniä rupesimmekin heti harjoituttamaan.

Lisäksi ittekseni tein hyppyä, ensin hyvä, mutta sitten koira jo ennakoi istumisen hypyn takana. Rupesinkin palkkailemaan koiraa pelkästä hypystä (heitin palkan ku koira oli hypänny).
Liikkeestä seisominen ei arvontaliikkeistä tälläkertaa onnistunut, koira tarjosi istumista tai perässä hiipparointia. Eli takapakkia piti mennä, lisää varmisteluja kehiin jolloin koiruus muisti taas mistä on kyse.
Tein myös luoksetulo harkkoja, yritin saada vauhtia kehiin. Siis tätä nyt vain ilman pysähtelyjä kun koira on ruvennu himmailemaan ja hiipimään. Pistin namilautasen varpaitteni likelle ja kutsuin koiran luokse - tulihan se sitten vauhdilla kun näki sen ruuan...
Tein myös kaukoja, maahan-seiso. Etäisyyttä vain metri,puoltoista. Hienot siirtymät.
Merkkiä tein lapasen avulla. Ihan hyvät pari toistoa saatiin aikaiseksi.
Lisäksi tehtiin lyhyitä seuraamisia, vaihtelevalla menestyksellä.

Pallon avulla sain kivasti kierroksia koiraan, harmi vain kun ryhmätreeneissä pallopalkkausta ei oikein uskalla käyttää.

Lisäksi teimme kolme paikallaoloharjoitusta. Alussa piilo-reeni, jossa koira nousi ylös kun pääsin piiloon -> palasin pistämään koiran takas maihin. Tuon jälkeen reeni meni ihan hyvin.
Loppuvaiheilla harkka-aikaa ensin tavan paikallaolo, ilman piiloilua. Sillä koirat olivat "sisäsivulla" eli lähellä toista ryhmää - piiloilu olisi ollut hankalaa. Tämä meni ihan priimasti.
Ja lopuksi istumis-paikallaoleilu (minsa), jossa kävin kerran palkkaamassa koiran. Koira pysyi muuten hyvin paikallaan, tai pysyikin, mutta istui ihan sen näköisenä, että nenä kaatuu kohta maahan ja/tai koira on ihan valmiina spurttaamaan miljuunaa luokseni... (tai jonnekin, jos lupa/käsky vain annetaan).

Ekan paikallaoloharkan yhteydessä tehtiin myös luoksepäästäväisyys (ryhmässä on myös alo-luokan koirakoita). Ensin Merri meni Turkkaa kohti, sitten haukkui sen pataluhaksi, sitten oli niin niin kaveria. Toisella yrittämällä, otin namin avuksi jolloin Merri ei enää niin kiinnostunut ollutkaan Turkan tekemisistä.
Onneksi luoksepäästäväisyyksiä ei ole enää avossa... Silmänisku

Ei kommentteja: