maanantai 31. maaliskuuta 2008

Ja niitä selityksiä



Ehkä se olisi aika laittaa kootut selitykset kehiin lauantain (Nemin tokokokeen) osalta.

- Virhe nro yksi, odotin koiran kanssa hallissa kunnes meidän vuoro (eli N oli 3.viimeisenä koirana suoritusvuorossa, koiria taisi kokeessa olla 11 kpl) oli mennä tekemään yksilöliikkeet. Tai käytiin me paikallamakuun jälkeen metsässä pyrähtämässä, mutta liikaa silti tuli oltua hallissa. Nemi kyllä oli siellä ihan nätisti, istui tai makoili, mutta mitä ilmeisemmin tuo oli väsyttävää puuhaa ja turhaan energiaa ja työskentelyintoa katosi täysin hukkaan.
Toisaalta näistä sitä oppii, tuntemaan ja tietämään koiransa miten sen kanssa kannattaa koetilanteissa toimia.

Luoksepäästäväisyys 10 - muuten meni nappiin paitsi että Nemi haukkui tuomaria kun se käveli pois meidän luota. Tuomari tuli uudestaan luoksemme ja sama toistui, nro silti säilyi.

Paikallamakuu 9 - Meni ekasta käskystä maahan (hyvä, sillä joskus tuntuu että Nemin aivot toimii vähän viiveellä). Makasi ihan hyvin paikallaan, välillä pää vähän pyöri - ts katseli Eetua ja videokameraa pari kertaa. Mutta nousi välittömästi ylös kun saavuin sen vierelle. Ja siis ylös istumaan. Vaikka olen kyllä lähes poikkeuksetta palkannut sen aina alas paikallaolosta. Noh, ei tämä mitään, tyytyväinen olen ko liikkeeseen.

Seuraaminen kytkettynä 8 - homma lähti rullaamaan ihan hyvin. Kunnes joku koira rupesi räksyttämään kehän toisella puolen, Nemin keskittyminen katosi täysin (ja mä kirosin sen toisen koiran alinpaan helvettiin  - toki tiedän että koiran pitäisi toimia häiriössäkin..). Hihnaseuruussa jotkut kohat vielä toimi.

Seuraaminen vapaana 0 - Nemi haukkui, oli levoton ja kulki välillä omia polkujaan.

Liikkeestä maahanmeno 0 - edelleenkään en saanut koiraan yhteyttä kun liike alkoi, lähti seuramaan mutta ei kunnon meiningillä. Käskytin sen tuplakäskyllä maahan (sanallinen + näyttö), jonne se menikin hienosti (ts taitonsa mukaan). Ja pysyi. Vähän turhankin hyvin. Eli ei noussut kahdellakaan käskyllä ylös. Jos ois noussut niin oltas vielä saatu tästä vitska (näkyy videolta kun tuomari vaihtaa nron vitosesta nollaan). Mutta tämä oli kannattava liikku, siis tehdä noin voimallinen käskytys, koska sillä saan Nemin takaisin maailmankartalle ja työskentelyyn mukaan.

Luoksetulo 9 - muuten hyvä, mutta ei tee suoraan loppuasentoa. En tiedä miksi, koska yleensä on mennyt hyvin tää liike.
Eipäs kun tiedänpäs, olen ottanut Nemillekin jo avon luoksetuloja - reeniä siis, voi pahkura! Eli koiruus oli epävarma kun pysäyttämistä kesken matkan ei tullutkaan.

Liikkeestä seisominen 10 - tätä hieman pelkäsin, siis sen takia kun en tiennyt voinko käskyttää ihan rennosti, niin ettei tarvitsisi varmistella, vilkuilla taakse tai jotain. Onneksi en tehnyt mitään noita, koira toimi upeasti :)

Hyppy 9,5 - Teki paremmin kuin ikinä ennen! Jotain roskaa haisteli maasta hypyn takaa ja hieman vinoon meni hypyn taakse, siis hypyn ohitse jo melkein. Mutta seisoi käskystä ja istui käskystä.

Kokonaisvaikutelma 6 - siksi kuulemma noin huono, että muistan kiinnittää koiran haukkumiseen huomiota (aivan kuin voisin sen unhoittaa tai olla kiinnittämättä huomiota). Koira kuulemma on hyvä ja innokas, mutta johtajuus ei ole kunnossa...

Eniten ketuttaa se seuraamisen meneminen täysin harakoille, liikkeestä makuusta en odottanutkaan pisteitä, tai paljoa pisteitä. Muuten olen tyytyväinen :)

Ei kommentteja: